torstai 16. helmikuuta 2017

BLOGGAAJAN PALJASTUKSIA

♡  Luen postauksen läpi vähintään neljä kertaa ollakseni varma, ettei kirjoitusvirheitä ole. Silti niitä pääse aika ajoin tulemaan, mikä ärsyttää suunnattomasti! :--D

♡ Otan usein kerralla useamman postauksen kuvat, jos aikaa ja valoa vain riittää. Saatan käyttää kokonaisen päivän pelkästään siihen, että saan napattua kuvat jopa viiteen postaukseen.


♡ Varsinkin asukuvia tulee otettua kerralla useammat, koska a) olen saanut jonkun kuvaajaksi tai jaksanut viritellä kolmijalan b) on hyvä sää c) minulla on energiaa kuvien ottamiseen

♡ On tavallaan ärsyttävää huomata, että joku tunnettu bloggaaja on kirjoittanut ihan samasta aiheesta samaan aikaan kuin sinä itse. Toisaalta se tuntuu jopa kehulta, koska olette ajatelleet saman asian kiinnostavan lukijoita.

♡ Uutta reseptiä kokeillessani otan kuvat mahdollista postausta varten. Jos tykkään lopputuloksesta ja voisin kuvitella laittavani ruokaa toisenkin kerran, pääsee ohje blogiin. Muussa tapauksessa kuvat sekä ohje jäävät julkaisematta.

♡ Syvällisemmät postaukset voivat "joutua" odottamaan luonnoksissa useita kuukausia ennen kuin ne näkevät päivän valon. Välillä haluan ajatella ja tutkailla aihetta (josta kirjoitan) mahdollisimman kauan, jotta minusta tuntuu hyvältä julkaista kyseinen teksti.

♡ Kirjoitan hyviä ideoita blogipostauksiin niin kännykän muistiinpanoihin, kouluvihkoihin kuin kalenterin sivuille. Pari kertaa olen kirjannut ajatuksen käteen ja servettiin, kun mitään muuta paperia ei ole löytynyt!


♡ Ruokapaikka valikoituu usein sillä perusteella, että olen bongannut sen sosiaalisesta mediasta ja haluan tutustua siihen – sekä mahdollisesti vinkata paikasta blogissani.

♡ Välillä blogikuvien taustalta löytyy mitä milloinkin – toisinaan muokkaan leivän murut pois, toisinaan käytän taustana lahjapaperia tai keittiöpyyhettä. (Muuten jos joku tietää, mistä voisin löytää kivaa marmorikuvioista paperia, niin help me!)

♡ Pyrin kuvaamaan kaikki blogiin päätyvät kuvat kameralla. Ei kännykän kuvien laatu niin paha ole mutta jotenkin tuntuu, että ne ei vaan koskaan tule yltämään samalle tasolle. Ja tuskin moni lukija välittäisi onko postauksen kuva otettu kännykällä vai sillä kameralla.

♡ Kissat ovat varmasti vaativimpia kuvauskohteita! Jotta postaukseen saa edes ne 3-4 hyvää kuvaa täytyy kuvia olla alkujaan vähintään 100 kappaletta. Suurin osa on nimitäin epätarkkoja, tärähtäneitä, kissa on ehtinyt liikkua pois kuvasta tai sulkea silmät...

2 kommenttia:

 1. Munkin pitäisi lukea tekstit ainakin se neljä kertaa ennen kuin painan julkaise.. Tunsin juuri äsken omasssa tunnossa pistoksen, ehkä jatkossa alan... :D

  https://siirikiviharju.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän ne virheet ehtii korjata julkaisun jälkeenkin! :--D

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥