sunnuntai 5. helmikuuta 2017

5 OHJETTA ONNELLISEEN ELÄMÄÄN

Hei kaikki ja ihanaa sunnuntaiaamua! ♥︎

Kuinka moni teistä päätti tammikuun alussa, että vuosi 2017 tulee olemaan paras vuosi koskaan? Tai edes parempi kuin edelliset tai vähintään yhtä hyvä? Täällä nousi yksi käsi ilmaan. Viime vuosi oli mulle kaikkine tapahtumineen erilainen kuin aiemmat eikä pelkästään hyvällä tavalla. Menetin mm. läheisen ihmisen ja kamppailin oman terveyteni kanssa. Toivotaan että nuo ikävät asiat olisivat nyt viimein takana päin ja voisin keskittyä rauhassa tulevaan vuoteen. :--)

Minulla ei ole tapana tehdä kummempia uuden vuoden lupauksia mutta tänä vuonna haluaisin esim. syödä enemmän kasviksia, matkustella, olla spontaanimpi ja mikä tärkeintä – onnellinen. Onnellisuuteen vaikuttaa moni asia mutta tässä postauksessa ajattelin jakaa teille viisi pientä vinkkiä, jotka saavat mut lisäävät onnellisuutta.

OLE LÄSNÄ HETKESSÄ

Oli kyse sitten kahvihetkestä ystävän kanssa tai aamulenkistä metsässä kokeile vaihteeksi syventyä kännykän tai musiikin sijaan itse hetkeen. Kuuntele mitä ystävälläsi on sanottavana ja ihmettele lenkkipolun kauniita maisemia. Nauti juuri siitä hetkestä! Kyllä se sosiaalinen media ja uutiset ovat siellä vielä myöhemminkin.

 USKALLA HEITTÄYTYÄ & OLLA SPONTAANI

Usein parhaita hetkiä elämässä ovat ne, joita ei ole suunniteltu tarkasti. Yllättävissä tilanteissa oppii paljon uutta itsestään, joskus todella yllättäviäkin asioita. Seuraavalla kerralla, kun joku ehdottaa spontaania reissua tai tapahtumaa mieti hetki ennen kuin kieltäydyt. Luvassa voi olla mahtava kokemus, jonka muistat vielä monen vuoden ajan!

 ARVOSTA ITSEÄSI & SAAVUTUKSIASI

Tämä unohtuu  välillä todella helposti, kun harmittelet miten jotain olisi pitänyt tehdä paremmin ja kuinka et saanut sitäkään juttua tehtyä ajoissa. Muistuta itseäsi, että olet tarpeeksi hyvä juuri sellaisena kuin olet, vaikka joku muu juoksisi nopeammin tai saisi paremmat pisteet tentistä. Muista myöskin kannustaa itseäsi äläkä tuomitse, jos epäonnistut jossain. Niin käy meille kaikille joskus.

 LEPÄÄ TARPEEKSI

Lepo on tärkeää niin keholle kuin mielelle, joten sitä ei kannata jättää väliin. Levänneenä jaksat paremmin ja usein maailma näyttää positiivisemmalta ja paremmalta hyvien yöunien jälkeen. Väsyneenä mikään ei tunnu onnistuvan ja pinnakin on tavallista kireämmällä.

 PYYDÄ APUA, JOS SITÄ TARVITSET

Kukaan ei selviä elämästä yksinään, se on fakta. Jos vastassasi on enemmän kuin mistä pystyt itse selviämään pyydä apua läheisiltäsi, ystäviltäsi tai ammattilaisilta. Tämä ei todellakaan ole merkki heikkoudesta! Apua on aina mahdollista saada, kunhan sitä ensin uskaltaa pyytää.

1 kommentti:

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥