torstai 26. tammikuuta 2017

CARRY ON (2015)

Tiedätte varmaan, että olen lukenut jo useamman Rainbow Rowellin teoksen ja voinkin sanoa, että hän on yksi suosikkikirjailijoistani. Fangirl-teoksen Carry On -lukunäytteen luettuani halusin ehdottomasti saada kyseisen kirjan käsiini. Ajatus kumminkin ehti hautautua mieleeni ennen kuin ehdin toimia. Sitten joululomalla selatessani Adlibriksen valikoimaa ja miettiessäni uusia kirjoja luettavaksi tulevalle vuodelle, palasi teos yllättäen mieleeni. Tarinan loppu on varmasti kaikille selvä, sillä nykyään kirja löytyy ikiomasta kirjahyllystäni! :--D

" You were the Sun and I was crashing into you."


MISTÄ ON KYSE?

Rainbow Rowellin kuudes teos on tavallaan Fangirl -teoksen spin off. (Kirjassa siskokset fanittavat Simon Snow -kirjasarjaa ja kirjoittavat siitä yhdessä fan fictionia.) Carry On kertookin Simon Snow:n ja Baz:in viimeisen kouluvuoden tarinan. Ymmärsikö kukaan tätä selitystä?

Simon Snow on valittu, jonka kohtalo on voittaa taikamaailmaa tuhoava paha voima. Hän käy Watfordin taikakoulua ja jakaa huoneensa Bazin kanssa. Baz ja Simon pitävät toisiaan vihollisinaan, kunnes tietty tapaus saa heidät tekemään yhteistyötä. Kaikkien vaarojen ja mysteerien lomassa he huomaavat toisissaan jotain yllättävää.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Mielestäni Carry On on ehdottomasti paras Rowellin teos tähän mennessä, mikä on todella paljon sanottu Fangirl- ja Eleanor & Park -kirjojen jälkeen. Carry On -kirjan miljöö muistuttaa paljon Harry Pottereiden taikamaailmaa, luoden siitä kuitenkin omaperäisen versionsa. Maailman, josta löytyy velhojen lisäksi mm. vampyyreja, keijuja sekä nymfejä.

Kirjassa on monta kertojaa (Simon, Baz, Penelope, Agatha, Lucy, Ebb, the Mage) mikä osaltaan toi tarinaan pientä sekavuutta. Kerrontatapaan tottuu kuitenkin nopeasti eikä sitä enää edes huomio kirjan keskivaiheessa. Eniten pidin juurikin Simonin ja Bazin osiosta, sillä ne paljastivat aina hieman lisää kyseisistä henkilöistä ja heidän ajatuksistaan.

Carry On saa multa suuret suositukset – ja toivonkin, että kirja innostuttaisiin kääntämään myös suomeksi. Välillä kirjan kieli (englanti) tuntui haastavalta, joten ihan aloittelijalta tämän lukeminen ei onnistu ihan helposti. Kannattaa kuitenkin yrittää, jos kirja kuulosti yhtään kiinnostavalta! Mä jään toivomaan, että Simonin ja Bazin tarina saisi lisää jatkoa – ehkä sitten fan fictionin merkeissä.

"You were the centre of my universe. Everything else spun around you."

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi kiinnostavalta :) Pitääkin laittaa tää ylös lukulistalle!

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥