keskiviikko 7. joulukuuta 2016

JOULUPULLAT


JOULUPULLAT (20 kappaletta)

2,5 dl maitoa
1 dl sokearia
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
75g voita

+ pehmeää margariinia
+ sokeria
+ kanelia
+ 1 kananmuna
+ raesokeria


1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja mittaa puolet jauhoista maidon sekaan.

2. Sekoita voimakkaasti, jotta taikina saa ilmaa. Alusta joukkoon loput jauhot ja lisää lopuksi sulatettu voi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa reunoista. (Lisää tarvittaessa jauhoja!)

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

4. Kaulitse kohonnut taikina suorakulmion muotoon.
 5. Levitä pehmeää margariinia taikinan päälle ja ripottele pinnalle reilusti sokeria ja kanelia.
 6. Taita taikina päällekkäin kolmessa osassa.
 7. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1,5 cm paksuisia suikaleita.
 8. Kierrä suikale usealle kierteelle ja muotoile solmuksi. Anna kohota lämpimässä paikassa.
9. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
10. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥