torstai 22. joulukuuta 2016

ETHÄN HYLKÄÄ?

Hei,
harvemmin kirjoitan täällä blogissa kovin vakavista asioista mutta tänään teen poikkeuksen. Minusta nimittäin tuntui, että haluan muistuttaa tärkeästä asiasta näin joulun alla. Kun me kaivaudumme tänäkin iltana kylläisinä lämpimään sänkyyn, löytyy ulkoa joukko, joka etsii ruokaa ja suojaa purevaa pakkasta vastaan – KODITTOMAT (KESÄ)KISSAT.

Asia nousi jälleen otsikoihin viime viikolla julkaistun Iltalehden artikkelin myötä (joka perustui Facebook-kirjoitukseen) nälkään kuolleesta kissasta. Ilmeisesti kissa oleskeli ihmisasutuksen lähellä mutta kukaan ei huomannut sen hätää. Kuollessaan kissan vatsassa oli ollut vain muutama ruohonkorsi ja kuivunut lehti. Itkin lukiessani juttua bussissa, sillä mielestäni mikään elävä olento ei ansaitse moista kohtaloa. On suorastaan järkyttävää, että yhä löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita ensin ottamaan kissan ja sitten hylkäämään se luonnon armoille.

Tässä vielä linkki Iltalehden juttuun.


Kahden kissan omistajana järkytyin uutisesta syvästi mutta surukseni joudun toteamaan, ettei kyseinen ilmiö ole minulle entuudestaan tuntematon. Reilu kaksi vuotta sitten pelastimme pikkuserkkuni kanssa kuvassa näkyvän suloisuuden, joka oli jäänyt jälkeen vuokramökkialueelle. Raukka oli jo laihassa kunnossa ja turkki oli takkuinen ja likainen. Ihmisten kävellessä tyynesti kissan ohitse päätimme tehdä asialle jotain ja veimme kissan mukanamme. Nopean kyselyn jälkeen kissalle löytyi rakastava koti tuttavien kautta. Onneksi tällä tarinalla oli onnellinen loppu.

En tiedä mitä halusin tällä kirjoituksella saavuttaa. Ehkä muistuttaa kaikkia, ettei selvästi apua tarvitsevia kissoja saa jättää huomiotta. SEY:n arvion mukaan tuhansia kissoja paleltuu hengiltä joka vuosi ja mielestäni tämän on loputtava. Nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥