perjantai 7. lokakuuta 2016

OLE NIIN KILTTI, ÄLÄ RAKASTA HÄNTÄ (2010)


MISTÄ ON KYSE?

Lomalla bongasin yleisestä kirjahyllystä (johon lomailijat saavat jättää kirjoja ja lainata niitä) suomenkielisen Jojo Moyesin pokkarin. Koska olin vähän aikaa sitten lukenut hänen Kerro minulle jotain hyvää -teoksensa halusin antaa tilaisuuden tälle Ole niin kiltti, älä rakasta häntä -kirjalle. Ja kyllä kannatti, sen sanon!

Kirja saattaa vaikuttaa ensin hieman sekavalta, sillä siinä kulkee rinnakkain kolme tarinaa, jotka kietoutuvat lopulta mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Ensimmäisen tarinan päähenkilö on toimittaja Ellie, joka löytää arkistosta vanhan rakkauskirjeen, jonka allekirjoituksena on vain B. Ellie ihastuu kirjeeseen ja päättää selvittää mitä parille oikein tapahtui.

Toisessa tarinassa seurataan Jenniferiä 60-luvulla. Jennifer on toipumassa auto-onnettomuudesta eikä muista mitään menneestä, ei edes aviomiestään. Yhtenä päivänä Jennifer löytää kätkemänsä rakkauskirjeen B:ltä. Kuka tämä mies on, joka selvästi rakastaa häntä? Hiljalleen mysteeri alkaa selvitä ja hänen pitää tehdä päätös.

Kolmas tarina kertoo ajasta ennen auto-onnettomuutta eli lukija saa tietää Jenniferin unohtamat tapahtumat ennen häntä. Tarinoiden välistä löytyy myös otteita B:n kirjeistä.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Mielestäni kolme eri tapahtuma-aikaa toimivat hyvin tässä kirjassa, kun asiaan tottuu. Oikeastaan juuri se tekee tarinasta erittäin mielenkiintoisen. Sinänsä tarinassa ei ole mitään uutta - on mies ja nainen, jotka rakastuvat sekä ongelmia avioliitossa nyt ja silloin ennen. Pienen moitteen kirja saa nimensä kääntämisestä: The Last Letter From Your Lover (suom. Viimeinen kirje rakastajaltasi) kuvaa paljon paremmin kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥