maanantai 19. syyskuuta 2016

JOS OLISIT TÄSSÄ (2016)

Moi jälleen ja huippua maanantaita kaikille!

Tänään mulla ei oikeastaan ole erityisempää asiaa kuin tämä yksi kirjaesittely, joka on odottanut jo jonkin aikaa luonnosten puolella. Nyt sain viimein aikaiseksi muokata kuvat, kirjoittaa tekstin puhtaaksi ja julkaista postauksen. Kuten näkyy, kyseessä on Jojo Moyesin teos Jos olisit tässä, joka on jatko-osa kirjailijan aiemmalle Kerro minulle jotain hyvää -teokselle. Voit käydä tsekkaamassa ajatukseni kyseisestä kirjasta täältä.

HUOM! Sisältää juonipaljastuksia!


MISTÄ ON KYSE?

Tarina jatkaa Louisan tarinaa 1,5 vuotta Willin kuoleman jälkeen. Luvattuaan Willille jatkavansa elämäänsä eteenpäin Lou on matkustellut Euroopassa mutta päätynyt lopulta töihin lentokentän baariin. Hän ei ole hyvissä väleissä perheensä kanssa, kunnes sattumien kautta putoaa talonsa katolta. Toipuessaan pudotuksesta Lou tutustuu komeaan ensihoitaja Samiin, lähentyy jälleen perheensä kanssa ja käy sururyhmän tapaamisissa. Yhtenä päivänä Loun elämä mutkistuu, kun hänen ovelleen ilmestyy Willin tytär, Lily, josta tämä ei ollut edes tiennyt. Lou ottaa tehtäväkseen laittaa tytön elämän raiteilleen ja tutustuttaa tämän isovanhempiinsa. Lilyn kanssa eläminen pakottaa Loun tutkailemaan myös omaa elämäänsä ja sitä mitä hän siltä todella haluaa. Kuinka hän onnistuu päästämään irti Willistä?


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Pidin kirjasta lopulta yllättävän paljon, vaikka ensin tarina ei vetänyt puoleensä läheskään yhtä vahvasti, kuin edeltäjänsä. Ensihoitaja Sam on ehdottomasti lempihahmoni kirjasta - hän on kaikkea, mitä mieheltä voi toivoa ja siksi Loun suhteessa "sählääminen" ärsyttää aluksi. Kirjan loppu palaa hieman samoille urille ensimmäisen osan kanssa ja loppuratkaisu nosti hymyn huulilleni. (Paljon parempi kuin aiempi "Haista paska, Will." Olen varma, että jokainen Kerro minulle jotain hyvää -teokseen rakastunut tulee pitämään myös tästä jatko-osasta. Mielestäni Jojo Moyes onnistui kirjoittamaan erittäin kiinnostavan ja toimivan jatkon vaikealle tarinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥