sunnuntai 4. syyskuuta 2016

DIMIMY - KAIPAAN (2016)


Moikka!
Tätä on ehkä odotettu sielläkin puolella ruutua - nimittäin erittäin suositun DIMILY-trilogian viimeisen  osan DIMIMY - Kaipaan esittelyä. Alkuperäisten tietojen mukaan kirjan piti ilmestyä jo heinäkuun alussa mutta jostain syystä kirja löytyi kirjakauppojen hyllyiltä vasta elokuussa. (Se odotus, kun tarkkailet päivittäin kaupan hyllyä!) Toisaalta asia oli jees, sillä ehdin saada kirjan käsiini juuri ennen Santorinin lomaa. Kirja olikin luettu jo ensimmäisenä päivänä uima-altaalla. :--)


MISTÄ ON KYSE?

Sarjan viimeinen osa jatkaa tutulla kaavalla: on kulunut jälleen vuosi siitä, kun Tyler häipyi ja jätti Edenin selvittämään heidän suhdettaan seurannutta sotkua. Eden opiskelee Chicagon yliopistossa psykologiaa ja yrittää parhaansa mukaan unohtaa kaiken Tylerista. Välit isän kanssa ovat entistä huonommat mutta silti Eden päätyy viettämään kesälomaansa Santa Monicaan. Kaikkien yllätykseksi myös Tyler on päättänyt palata kesäksi. Hän on muuttunut paljon ja haluaakin yrittää uudestaan Edenin kanssa. Voiko Eden antaa kaiken anteeksi ja onko suhteella tulevaisuutta? Mitä Tyler on tehnyt vuoden ajan? Miksi Edenin isä vihaa häntä? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen heidän pitää selvittää vastaus.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kirjalle oli asetettu kovat odotukset, sillä kaikki tietenkin toivovat Edenin ja Tylerin päätyvän onnellisina yhteen. Ongelma on kuitenkin se, ettei tarinasta tule liian ennalta-arvattavaa ja tylsää. Tämän Estelle Maskame onnistui mielestäni välttämään! Kolmas osa keskittyy myös enemmän Edenin ja tämän vanhempien välisiin suhteisiin ja ongelmiin isän uuden perheen sisällä. Nämä toivat uutta ulottuvuutta tarinaan ja selvittivät, kuinka heidän suhteensa vaikuttivat ihmisiin heidän ympärillään. Todella usein tarina keskittyy kertomaan vain päähenkilöiden elämästä ja perheenjäsenet ja muut sivuhenkilöt jäävät turhan etäisiksi. Kirjan loppu jättää vielä muutamia kysymyksiä auki, jota pidän hyvänä asiana. Näin fanit (tai itse kirjailija!) voivat palata takaisin tarinaan ja se jatkaa elämäänsä.


DIMILY-trilogian muut kirjat löydät täältä: DIMILY - Rakastan & DIMINY - Tarvitsen

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Pidin kirjoituksestasi todella paljon. Sain juuri itsekin kirjan luettua ja se oli samanlainen kuin postauksessasi lupasit😀
  Oletko lukenut Girl onlinea? Se on myös todella hyvä!

  Kiitos kun mukava ja iloinen kirja blogisi on olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista, se todella piristi pitkän koulupäivän jälkeen! :) En ole lukenut Girl Online -kirjoja mutta seuraan Zoellan Youtube-kanavaa ja hän vaikuttaa ihanalta persoonalta. Täytyykin katsoa, jos kirjastosta tulisi kyseinen kirja vastaan!!

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥