maanantai 20. kesäkuuta 2016

FANGIRL (2014)


Huomenta kirja-arvostelun merkeissä!

Sain viimein aikaiseksi kirjoittaa ylös mietteitäni tästä Rainbow Rowellin Fangirl-kirjasta, jonka ahmin (vain) kahdessa illassa lomalla ollessani. Täytyy kyllä sanoa, että mitä enemmän luen näitä englannin kielisiä kirjoja, sitä helpommaksi koko prosessi muuttuu. Tätä lukiessa tuntui, ettei kirjaa tarvinnut tavallaan erikseen kääntää mielessä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?


MISTÄ ON KYSE?

Kolmas lukemani Rainbow Rowellin kirja oli tämä paljon kehuttu Fangirl-teos, joka ainakin keväällä tuntui loppuneen Helsingin pokkarikaupoista. Siksi tilasinkin tämän myöhemmin saman kirjailijan Landline-teoksen (Lue arvio täältä! ) kanssa Adlibriksen tarjouksesta. Säästin kirjaa Barcelonan matkaa varten ja lopulta luin kirjan parissa illassa.

Fangirl kertoo kaksossiskoista Cathista ja Wrenista, jotka ovat aina olleet todella läheisiä. Muutto pois kotoa ja collagen aloittaminen sekoittavat pakkaa, kun Wren tahtookin ottaa etäisyyttä siskoonsa.  Cath on ujo ja hyvin epäsosiaalinen ja jääkin aluksi täysin yksin uudessa koulussa. Tämä häntä ei tosin haittaa, sillä Cathin aika kuluukäyttää suurimmaksi osaksi fanfictionia kirjoittaen. Pian hän kuitenkin joutuu tutustumaan huonetoveriinsa Reaganiin ja tämän poikaystämään Leviin. Cathin novellikurssi ei tunnu sujuvan ja isänkin terveys pettää. Lukuvuoden lähestyessä loppuaan kummankin siskon ongelmat tuntuvat leviävän käsiin ja Cath pohtiikin jo koulun keskeyttämistä.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Pidin kirjasta erityisen paljon - se oli todella lämminhenkinen ja aito kuvaus kahden siskon välisen suhteen muuttumisesta. Kaikki kirjan hahmot tuntuivat uskottavilta ja kiinnostavilta ja tarina kulki koko ajan eteenpäin ilman turhia sivun täytteitä. Levi on ehdottomasti yksi lempihenkilöistäni tähän asti! Pidin kirjasta siis vähintään yhtä paljon kuin Park&Eleanor -teoksesta. :--)

Muuten vinkkinä teille, jotka olette lukeneet kirjan - Rainbow Rowellin teos Carry On kertoo itsenäisen tarinan Cathin tässä kirjassa fanittamasta Simon Snow'sta! Minua ainakin alkoi kiinnostaa kovasti kyseinen kirja, joten varmaan sen hankin seuraavaksi käteeni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥