sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

LANDLINE (2015)

Ihanan rentouttavaa sunnuntaita murut ♥︎

Luku-urakka on jälleen hieman pienempi, sillä sain luettua viikolla loppuun Adlibrikselta tilaamani Rainbow Rowellin Landline-teoksen. Nyt pidän varmaan hieman taukoa lukemisesta - ellei paria pääsykokeisiin tarvittavaa kirjaa lasketa? ;--) Lomamatkaa varten lipaston laatikossa odottaa vielä tämän kirjan kanssa saapunut Fangirl sekä (vielä matkalla oleva!) DIMINY - Tarvitsen. Tuon jälkimmäisen suhteen saatan joustaa - itsehillintäni ei varmaankaan riitä sen kanssa!


MISTÄ ON KYSE?

Eleanor & Park on yksi kaikkien aikojen suosikkikirjoistani, joten olihan mun pakko tutustua myös muuhun Rainbow Rowellin tuotantoon. Tilaukseen lähtivät suosittu Fangirl sekä tämä Landline -pokkarit. Landline kertoo televisiossa kirjoittajana työskentelevästä Georgiesta, tämän aviomiehestä Neilistä ja heidän lapsistaan, jotka päätyvät viettämään joulua erillään Georgien työkiireiden takia. Parisuhteen ottaessa osumaa Georgie huomaa lapsuudenkotinsa lankapuhelimessa oudon asian: puhelimella voi soittaa menneisyyteen. Onko tämä hänen tilaisuutensa korjata asiat Neilin kanssa?


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Heti ensin täytyy myöntää, että odotukseni tätä kirjaa kohtaan olivat todella korkealla ja jouduinkin hieman pettymään. Kirjassa on oikeastaan hyvin vähän toimintaa ja parasta ovatkin Georgien ja (menneisyyden) Neilin käymät puhelin keskustelut. Myös itse Georgie henkilönä ärsyttää - tämä tosin toimii, sillä lopussa hän tajuaa itsekin omat puutteensa!

Tarinan idea on mielenkiintoinen ja omaperäinen mutta jäin odottamaan vielä jotain lisää. Tiedättekö sen tunteen, kun juttu rullaa ihan hyvin mutta ei lopulta kuitenkaan saavuta odotuksia?? Juuri sellainen olo jäi kirjan loputtua. Tarinan loppupuoli olikin mielestäni parempi ja toimivampi kuin alku. Suosittelen kirjaa kirjailijan faneille mutta en ensimmäiseksi valinnaksi kirjahyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥