tiistai 22. maaliskuuta 2016

MITÄ OLEN OPPINUT BLOGGAAJANA?

Moikka!   
Selaillessani blogeja inspiraatiota etsien mieleeni pilkahti kiintoisa ajatus postausaiheesta - nimittäin siitä, mitä kaikkea blogin kirjoittaminen on oikein opettanut mulle tämän reilun kolmen ja puolen vuoden aikana! Pienen listaustuokion jälkeen en voinut kuin ihmetellä, kuinka paljon asiota olenkaan oppinut ja kuinka paljon postaukset ovat kehittyneet niistä ensimmäisistä haparoivista askelista blogien maailmassa. :--) Olisi kivaa kuulla myös teidän kokemuksia blogini kehityksestä! 


 Kirjoittaminen - Kirjoittaminen kehittyy yleensä huomaamatta mutta uskaltaisin väittää, että kirjoittamiseni on muokkautunut omannäköisekseni ja tekstini on jopa tunnistettavaa.

 Koodaaminen - Blogin ensimmäisinä vuosina en tiennyt koodeista yhtikäs mitään ja nyt blogissa on käytössä parikin kätevää koodia muokkaamassa ulkonäköä. Näistä oppii aina uutta!

 Kuvan muokkaaminen - Valaistuksen ja värien korjaaminen, kuvan suoristaminen, retusointi kuin kollaasienkin kokoaminen sujuu nykyään vaivattomasti.

 Valokuvaaminen - Valokuvaamisessa olen kehittynyt myös huimasti! Aiemmin mentiin 99% ajasta kameran automaattiasetuksilla, kun nykyään osaan säätää tarvittavat sulkijaajat, ISO-herkkyyden ja muut. Tässäkin ehtii vielä kehittyä lisää!

 Sommittelu ja valaistus  - Nämä asiat näkyvät ehkä parhaiten ottamissani kuvissa. Kun ensimmäiset kuvat olivat niin ja näin, tänä päivänä mietin ja kokeilen erilaisia kuvakulmia, pyrin ottamaan kuvat luonnonvalossa ja kuvan uhraan muutaman ajatuksen myös kuvan taustaan. Pieni asia, jolla on suuri vaikutus blogin ulkonäköön.


  Rohkeus ilmaista itseäni ja tehdä omaa juttuani - Ensimmäiset postaukset olivat melko pinnallisia raapaisuja itsestäni mutta vuosien kuluessa olen uskaltanut raottaa verhoa aina hieman lisää. Blogissa on nähty parikin henkilökohtaista tekstiä ja lisää on luultavasti tulossa...

  Negatiivisten kommenttien vastaanottaminen - Kaikkia ei voi miellyttää - tämän moni bloggaaja oppii ennemmin tai myöhemmin. Aiemmin mietin usein, mitä juuri te haluaisitte täältä lukea, kunnes tajusin, että tärkeämpää on miettiä, mitä juuri minä haluan tänne kirjoittaa.  Negatiivisten kommenttien lukeminen ei ole koskaan kivaa, mutta niihin pitää suhtautua rennosti.

  Suunnitelmallisuus ja Dead Line - Viimeisen vuoden aikana blogin postaustahti on vakiintunut 5-6 postaukseen / per viikko, mikä tuntuu ainakin tällä hetkellä sopivalta. (Jos pääsen syksyllä opiskelemaan on edessä luultavasti tahdin hidastaminen.) Olen oppinut myös kirjoittamaan postauksia valmiiksi luonnoksiin, josta niitä on helppoa viimeistellä sitten aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥