tiistai 15. maaliskuuta 2016

JATKO-OPISKELUSUUNNITELMAT (?)


Huomenna se alkaa - nimittäin korkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku!! Olen odottanut kyseistä päivää pelonsekaisin tuntein jo tammikuusta asti. Nyt minulla on siis tasan kolme viikkoa  aikaa järjestää hakutoiveeni järjestykseen, täyttää itse haku sekä postittaa kaikki vaadittavat ennakkotehtävät kouluihin. Jäiks! Ei yhtään ihme, että hermostuttaa... Millaisia suunnitelmia mulla nyt oikein on? Onhan kyseessä yksi elämäni tärkeimmistä päätöksistä. Olen ehkä vihjaillut täällä blogissa jotain mutta ajattelin raottaa ajatuksiani hieman lisää. :--)

Eniten hirvittää se, että en oikeasti tiedä, minkä vaihtoehdon valitsen siksi ensimmäiseksi toiveeksi. Toinen ongelma on se, että voin hakea vain yhteen Taiteen kandidaatin todistukseen johtavaan tutkintoon. Joudun siis valitsemaan muutaman eri alan välillä. Opiskelukaupungistakaan en ole vielä varma mutta näyttää siltä, että päätös kallistuu joka tapauksessa Etelä-Suomeen. Tämä on todella stressaavaa, varsinkin, kun minulla on ollut kolme kuukautta aikaa selvittää asia päässäni! Onko siellä ketään, joka on yhtä hukassa jatko-opintojen suhteen?


Kuten jo mainitsin haussa olisi luova ala, jossa pääsen toteuttamaan itseäni - kuitenkin ilman pelkkää toimistossa istumista. Sisustusarkkitehtuuri on ainakin yksi vaihtoehto, samoin muotoilu. Myöskin toimittajan ja opettajan työt kiinnostavat.  Enää ei ole paljon aikaa jahkailla ja jonkinlainen suunnitelma pitää keksiä. Välivuosi kun ei oikein kiinnostaisi... Tässä vielä muutamat esimerkit tutkinnoista, joiden keskellä pallottelen. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja syksyllä löydän itseni "uudesta" kaupungista ja uudesta koulusta täynnä intoa ja energiaa!

 SISUSTUSARKKITEHTUURI,  Aalto-yliopisto, Helsinki
     ○ taiteen kandidaatti & maisteri (3 + 2 v)

 MUOTOILU, Metropolia ammattikoulu / Aalto-yliopisto, Helsinki
     ○ muotoilija (AMK) / taiteen kandidaatti & maisteri (3 + 2v)

 KÄSITYÖNOPETTAJA, Itä-Suomen yliopisto, Savonlinna
     ○ kasvatustieteen kandidaatti & maisteri (3 + 2v)

 JOURNALISTIIKKA, Jyväskylän yliopisto
     ○ humanististen tieteiden kandidaatti & filosofian maisteri (3 + 2v)


Tsemppiä kaikille yhteihakuun valmistautuville - toivottavasti saatte haluamanne opiskelupaikan!

2 kommenttia:

  1. Savonlinnassa luokanopettajaksi opiskelevana voin sanoa vaan, että hae ihmeessä tänne! Meillä on pieni kampus mutta sitäkin enemmän joukkuehenkeä. Ja sivusta seuranneena voin todeta, että meidän kässänopiskelijat kyllä viihtyvät hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :-) Savonlinna ei todellakaan olisi paha paikka!!

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥