sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

I'LL GIVE YOU THE SUN (2014)


MISTÄ ON KYSE?

Jälleen olisi kirjan esittelyn vuoro - eikä edellisestä ole edes pitkä aika! Ostin tämän Jandy Nelsonin I'll give you the Sun -pokkarin itseasiassa samalla Helsingin reissulla kuin tuon edellisen DIMILY-kirjan. Alun perin olin etsimässä Fangirl nimistä kirjaa mutta kun se oli loppunut molemmista Pocket Shopin kaupoista päätin hankkia jotain muuta lukemista. Hämäristä muistikuvista tunnistin tämän kirjan kannen ja muistin sen saaneen reilusti kehuja netin kirjapalstoilla. Valinta oli siis tehty.

Kirja kertoo Noahista ja Judesta, jotka ovat kaksosia. 13-vuotiaina he olivat erittäin läheisiä, kunnes muutaman tapahtuman ja nyt kolmen vuoden jälkeen he tuskin puhuvat toisilleen. Kirja on jaettu tavallaan kahteen osaan, aikaisempia vuosia käsitellään Noahin näkökulmasta kun taas nykyhetkestä kertoo Jude. Kiinnostavaa on, kuinka kaksi tarinaa lopulta yhdistyvät selkeäksi kokonaisuudeksi!


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kuten arvaatte, pidin kirjasta paljon, enhän muuten edes esittelisi sitä täällä teille. Jandy Nelson oli aikaisemmin minulle tuntematon kirjailija mutta tämän teoksen luettuani en voi muuta kuin kehua häntä!  Kirjailija onnistuu nitomaan teokseen paljon vakaviakin aiheita, kuten kaksosten välisen kilpailun, homouden, vanhemman kuoleman kuin pettämisenkin mutta silti kirja onnistuu lopussa nostamaan hymyn lukijan huulille. Kirja on kirjoitettu englanniksi eikä sitä ole (ainakaan vielä) suomennettu. Itse koen kirjan kielen helpohkoksi ja hyvin ymmärrettäväksi, joten en usko kielen olevan ongelma.

Entä suosittelenko kirjaa? Tottakai! Kirja ei ollut ollenkaan pitkäveteinen, vaihtuva kertoja sekä aika tekivät tarinasta freesin ja tarina on muutenkin sekä kiinnostava että täysin uskottava. Lisäksi englannin kielistä kirjallisuutta lukiessa tulee samalla ylläpitäneeksi omaa kielitaitoaan. Saattoihan tuolta oppia muutaman uuden sanankin! :--) Jos kiinnostuit kirjasta löytyy sitä Helsingin Pocket Shopin lisäksi myös tilattavana CDON.COM-verkkokaupasta.


// Ja jos olet jo lukenut kirjan, uskallan suositella myös Nelsonin The Sky Is Everywhere -teosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥