keskiviikko 10. helmikuuta 2016

TUUNATUT RIISIKAKUT X 2

* yhteistyössä Friggs-riisikakut ja Ruoka.fi

Hei kaikki! :--)

Ilmoittauduin taannoin mukaan Ruoka.fi-sivuston sekä Friggs-riisikakkujen järjestämään blogihaasteeseen, jossa meidät bloggaajat haastettiin tutustumaan Friggsin uusiin supersiemeniä sisältäviin riisikakkuihin. Haasteena oli luoda näistä riisikakuista herkullisia välipaloja, joissa vain mielikuvitus olisi rajana. En ole oikein välittänyt riisikakuista, joskus pienenä olin niitä maistanut ja mieleen oli jäänyt vain kuivuus ja pahvinen maku. Halusin kuitenkin antaa näille vielä toisen mahdollisuuden ja päätin osallistua skabaan. Olin jo ehtinyt unohtaa koko kisan, kunnes sähköpostiini saapui ilmoitus, että minut on valittu mukaan haasteeseen ja riisikakkujen olevan jo matkalla! Mikä ihana yllätys, joka piristi todella paljon kaiken sairastelun ja muun keskellä.

Postipaketista paljastui kuusi pakettia riisikakkuja kolmessa Friggsin uutuusmaussa: Pellavansiemen&Rosmariini, Chian siemen&Merisuola sekä Hampunsiemen&Mustapippuri. Näistä suosikikseni muodostui ehdottomasti tuo Pellavansiemen&Rosmariiniriisikakut, jotka maistuivat herkullisilta ihan itsekseenkin - plussaa myös ohuudesta! Nämä riisikakut on valmistettu 80% maissista, joka sisältää reilusti kuitua ja B-vitamiinia. Tuotteista Rosmariini&Pellavansiemen sekä Merisuola&Chia ovat myös gluteenittomia! Riisikakkuihin lisätyt siemenet sisältävät runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja ja omega-rasvahappoja. Siksi Friggsin uudet riisikakut sopivatkin loistavasti pieneksi välipalaksi!


AVOKADO-KATKARAPU-RIISIKAKKU (2 kappaletta)

Mahtava suolainen naposteltava välipalaksi! Marinoidut katkaravut kruunaavat annoksen.

2 Pellavansiemen&Rosmariini-riisikakkua
1 kypsä avokado
1 dl katkarapuja
1 lime (kuori+mehu)
1 rkl sweet chili -kastiketta
suolaa
mustapippuri

TEE NÄIN: Sulata katkaravut lämpimän veden alla. Valmista marinadi ja anna katkarapujen maustua vähintään tunnin ajan. Veistä avokadosta suikaleita kuorimaveitsellä tai leikkaa normaaliin tapaan viipaleita. Asettele avokadosuikaleet ja valutetut katkaravut riisikakkujen päälle, raasta pinnalle mustapippuria myllystä ja tarjoile heti.



TUMMASUKLAA-PÄHKINÄ-RIISIKAKKU (2 kappaletta)

Nopea ja terveellisempi valinta herkkujen himoon! Merisuolan ja tumman suklaan combo toimii.

2 Chian siemen&Merisuola-riisikakkua
50g tummaa suklaata
1 dl cashewpähkinöitä

TEE NÄIN: Paahda cashewpähkinöitä kuumalla pannulla ja hienonna ne rouheeksi keittiöveitsellä. Aseta rouhe lautaselle. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Kasta riisikakku sulaan suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Nosta riisikakku jähmettymään leivinpaperin päälle. Nauti luvallisena herkkuna karkkihimon iskiessä.


Jos pidit ideoistani ja sinulta löytyy pari minuuttia, olisin kiitollinen jos ehdit käydä äänestämässä reseptejäni Ruoka.fi-sivustolla. KILPAILU ON PÄÄTTYNYT.  Kiitos kaikille äänestäneille!


2 kommenttia:

  1. Tein noita riisikakkuherkkuja... niistä tuli tosi hyviä... tuunasin ohjettasi hiukan, kun löysin kaupasta vain tavallisia riisikakkuja eli lisäsin merisuolaa suklaaseen ja maustoin vielä hunajalla suklaata, kun toinen suklaa oli mielestäni "liian tujua"... ohje tuli tarpeeseen ollessani karkkilakossa : )

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥