maanantai 15. helmikuuta 2016

VIRKKURI (2013)


HEI KAIKKI!

Mun on ihan pakko esitellä teille yksi kirja, josta ootte varmaan kuulleet aiemminkin. Tai ainakin te, jotka ootte kiinnostuneet käsitöistä ja virkkaamisesta. Molla Millsin Virkkuri-kirja ihastuttaa mielenkiintoisilla ja hauskoilla virkkuutöillä ja onkin saanut jatkoa jo kahden osan verran. En yhtään ihmettelisi, vaikka Virkkuri 2 & 3 -kirjat päätyisivät jossain vaiheessa kirjahyllyyni, niin kivoja ideoita tässä ensimmäisessä osassa on. :--)

Kerrottakoon tähän loppuun vielä pieni salaisuus käsityöhistoristani - en osannut virkata ketjusilmukoita ala-asteen ensimmäisillä luokilla (taisin olla itseasiassa koko luokan surkein!) enkä siksi tykännyt yhtään virkkaamisesta ennen kuin opin kyseisen taidon joskus viidennellä luokalla. Miten se vanha sanonta menikään? Ei kukaan ole seppä syntyessään.


Tämä XL-kokoinen kudekori olisi ihana säilytysratkaisu mm. torkkupeitoille tai aikakauslehdille!


Kirja sisältää step-by-step -ohjeet lähes jokaisen käsityön tekemiseen ja mukana on vielä vaiheita selkeyttävät kuvat. Tämän helpommaksi virkkaaminen ei enää voisi tulla! Itselläni on usein vaikeaa ymmärtää neule- ja virkkausohjeita, joissa ei ole minkäänlaisia kuvia ja ohjekin kuulostaa lähinnä heprealta kaikkine ks, kjs -lyhenteineen. Kaikki kirjan käsityöt on jaettu kolmeen ryhmään niiden vaikeusasteen mukaan - tekemistä löytyy siis niin aloittelijalle kuin himovirkkaajalle! Virkkurin alusta löytyy myös neuvot käytetyimpiin silmukoihin, tarvittavien työvälineiden esittelyt sekä asiaa erilaisista langoista. 

Kerta kaikkiaan mahtava kirja virkkauksesta nauttiville tai siitä kiinnostuneille! Suosittelen lämpimästi lainaamaan tämän vaikka lähimmästä kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥