lauantai 6. helmikuuta 2016

READ ME LIKE A BOOK (2015)


KIVAA LAUNTAITA KAIKILLE!

Kävin pari viikkoa sitten kirjastossa ajatuksena palkita itseni muutamalla kirjalla - löysinkin pari kauan odottamaani kirjaa (joista toinen nyt varauksessa) ja yhden aivan uuden tuttavuuden.  Kyseessä on brittiläisen Liz Kesslerin nuorten romaani Read me like a book. En ollut aiemmin kuullut kyseisestä kirjasta tai kirjailijasta mutta kirjan kaunis ulkonäkö ja takakannen teksti saivat minut tarttumaan siihen. Kirja herättää paljon ajatuksia.MISTÄ ON KYSE?

Ashleigh:n elämä tuntuu olevan aivan sekaisin: viimeinen vuosi collagessa ja edessä olevat loppukokeet stressaavat, kotona vanhemmat ovat eron partaalla, uusi poikaystävä, riita parhaan ystävän kanssa sekä oudot tunteet englannin opettajan sijaista kohtaan sekoittavat nuoren elämää entisestään. Kirja on oiva kertomus nuoruudesta ja itsensä löytämisestä -  ja kirjan päähenkilöön onkin välillä helppo samaistua. Kirja on englanniksi eikä sitä ole (ainakaan tietääkseni) käännetty suomeksi. Mielestäni teksti oli kuitenkin suurimmaksi osaksi helppolukuista ja kieli muutenkin ymmärrettävää - ongelmaa ei siis kielen suhteen ollut.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Suosittelen kirjaa ehdottamasti, sillä se kuvaa hienosti nuoruuden epävarmuutta ja ongelmia. Pääosassa kirjassa on oman seksuaalisuutensa löytäminen ja itsensä hyväksyminen. Itse pidin kirjasta paljon ja luinkin sen kahdessa päivässä. Ensimmäisten sivujen jälkeen lukeminen helpottuu eikä edes tajua lukevansa kirjaa vieraalla kielellä. Kirja sopii myös englannin kieltä harjoittelevalle, sillä suurin osa sanastosta on tuttua koulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥