keskiviikko 17. helmikuuta 2016

ÄIDIN BRAVUURIT - MERIMIESPIHVIT

Tämän kerran keskiviikon resepti on hieman erilainen - kyseessä on nimittäin yksi lapsuuteni lempiruoista ja samalla yksi äitini bravuureista keittiössä. Ja äiti lupautui jakamaan tämän herkullisen perinteisen merimiespihvien reseptin teidän kanssanne! :--) Tästä ruoasta tulee aina ihania lapsuusmuistoja mieleen ja keittiössä on mahtava tuoksu loppupäivän. Vaikka nimessä onkin sana pihvi, kyseessä on kuitenkin mehevä pataruoka! Toteutuksessa on myöhemmin vielä toinenkin äidin mestariruoka mutta olisi kiva kuulla, mitä pidätte tästä ideasta! Entä onko teidän vanhemmilla jotain tiettyä bravuuria keittiössä?PERINTEISET MERIMIESPIHVIT (4:lle)

500g naudan lihaa (esim. keittoliha)
10-12 isoa perunaa
4 isoa sipulia
suolaa
valkopippuria
½ pullo ykkösolutta
vettä

1. Kuori perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita perunat kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, jotta perunat eivät tummu odottaessa.
2. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuullota paistinpannulla.
3. Leikkaa liha paloiksi (Huomioi, että palat kutistuvat!) Ja paista pannulla niin kauan, että lihoista irtoava neste on haihtunut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
4. Kokoa ruoka pataan: ensin kerros perunoita, sitten muutama liha ja sipuleita. Jatka samalla tavalla ja päätä perunakerrokseen. Kaada pataan puoli pulloa olutta ja lisää vettä kunnes nesteen pinta on perunoiden tasolla.  Kypsennä hauduttaen noin tunnin ajan.

5. Ripottele pinnalle persiljaa juuri ennen tarjoamista!

2 kommenttia:

  1. Nams - näyttää oikein hyvältä! Tällaiset perinteiset kotiruoat ovat kyllä yksiä lemppareitani. :)

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥