torstai 21. tammikuuta 2016

TOP 5+1 MATKAILUKOHTEET

HOLA!

Tämä torstai onkin sujunut mukavasti sängyssä kesän lomamatkojen tarjontaa selaillen. Jalkapohjat ovat yhä kipeät mutta onneksi kipu on laantumassa (tai sitten siihen tottuu...) :--) Pidetään peukkuja, että tää menee pian ohi. Oikeasti mun pitäisi olla autokoulun verkkosivuilla harjoittelemassa teoriakoetta varten mutta se alkoi tuntua pikkaisen puuduttavalta hommalta. Sallin siis itseni klikata auki Aurinkomatkojen verkkosivut ja haaveilla ensi kesän lomamatkasta. Aluksi tuntui, ettei kohteissa ollut oikein mitään kiinnostavaa mutta tarkemman tutkiskelun jälkeen löysin useammankin mielenkiintoisen vaihtoehdon! Täytyykin kysyä, mitä mieltä äiti on näistä kuudesta poimimastani lomasta...


SALOU - BARCELONA (Kiertomatka)

Neljä päivää pienessä Saloun rantakaupungissa ja kolme päivää vilkkaassa Barcelonassa - täydellisen kuuloinen yhdistelmä! Ensin voi rentoutua kunnolla hiekkarannalla maaten ja pientä kaupunkia kiertämällä ja sitten tutustua suuren kaupungin sykkeeseen. Olen aina halunnut käydä Barcelonassa ja nähdä varsinkin Gaudin upeat talot!


SKOPELOS
Kuka tunnistaa ensimmäisen kuvan kappelin? Kyllä - kyseessä ovat Mamma Mia! -elokuvasta tutut maisemat, jotka kiinnostavat todella paljon. :--) Saarella on tietenkin tarjolla oma leffaan liittyvä retkensä mutta Skopelosta pidetään myös yhtenä kreikkalaisimpana saarena.


DUBROVNIK
Kroatia ja Dubrovnikin vanha kaupunki - yksi Euroopan Must-paikoista ainakin mun mielestä. Tuo vanha keskusta vaikuttaa todella hurmaavalta ja upealta paikalta täynnä historiaa ja arkkitehtuuria. Tämä olisi mukavaa vaihtelua tavalliselle rantalomalle.


VALLETTA
Maltan pieni valtio on myös yksi kiinnostava matkakohde - joka on ainakin suosittu kielimatkojen parissa. Eikä ihme saarelta löytyy niin upea vanha kaupunki (Unescon perintökohde?) kuin suositut kaupat ja menot. Eivätkä nuo maisematkaan pahoilta näytä? :--D


ZAKINTHOS
Toinen Kreikan saarista, jotka kiinnostavat mua. Saari ei ole ihan niin suosittu turistien parissa mutta herätti mun mielenkiinnon... Luvassa olisi varmasti tavallista rauhallisempi loma: pieniä kyliä, hiekkarantoja, kilpikonnia sekä paljon kiinnostavia retkiä loman ajalle.  Joko lähdetään?


SORRENTO
Olihan tähän listaan pakko saada matkakohde myös Italiasta - tällä kertaa länsipuolelta, aivan Rooman tuntumasta. Sorrento kuului osana meidän aiempaa Sorrento-Rooma-matkaa ja teki muhun lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka paikka itsessään onkin pieni on lomalle tarjolla kaikki upeat retket, jotka koimme osana tuota kiertomatkaa! Kuinka upeaa olisikaan lähteä muistelemaan vanhaa lomaa uudestaan Caprin saarelle tai Amalfin mutkaisille rannikkoteille?

kuvat: aurinkomatkat.f

4 kommenttia:

 1. Ootpas ihania matkakohteita valinnut listallesi! Mullakin Malta on kyllä ehdottomasti tän vuoden matkakohteissa, se vaikuttaa ihan käsittämättömän kauniilta ja kiehtovalta paikalta! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ulla! :-) Toivottavasti säkin pääset matkustamaan jonnekin kiinnostavaan paikkaan tänä vuonna.

   Poista
 2. Täälläkin aika samanlainen lista ;) Ollaan aateltu varata matka Barcelonaan kesäkuulle! Sun blogi on oikein kiva.
  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Me varattiin itseasiassa juuri tuo Salou-Barcelona matka!

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥