keskiviikko 6. tammikuuta 2016

MUKIKAKKU PART II - MUSTIKKAMUKIKAKKU


Myöhäistä keskiviikkoa rakkaat!

Tämä marjainen herkku on nopea valmistaa ja se sopii niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksi. Uskallan myös väittää, että tarvittavat ainekset löytyvät valmiiksi monista kodeista. ;--) Olen tehnyt useaan kertaan mukikakkuja aiemmin jakamallani reseptillä ja monen kokeilun (ja erehdyksen) myötä sain kehiteltyä mielestäni lähes täydellisen mustikka-version. Olisi mukavaa kuulla teidän mielipiteitä tästä ohjeesta, jos päätätte kokeilla!

MUSTIKKA-MUKIKAKKU (1 kappale)

4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 maustemittaa leivinjauhetta
2 rkl maitoa
1 rkl ruokaöljyä
½ dl mustikoita

TEE NÄIN: Sekoita kaikki ainekset mustikoita lukuun ottamatta mukissa. Lisää lopuksi mustikat. Kypsennä mikrossa täydellä teholla (meillä 800 W) noin 1½ - 2 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, sillä leivonnainen on kuuma! Syö siltään tai herkuttele vaniljakastikkeen kera.


Joko olette kokeilleet erilaisia mikrossa valmistuvia mukikakkuja? :--)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! :D

      Poista
    2. Maustemitta on se pienin mitta siitä leivonta setissä - jos sellaista ei löydy niin 1tl = 5 maustemittaa eli tähän tarvitset hieman vajaan puolikkaan teelusikallisen leivinjauhetta.
      Toivottavasti tämä selvensi asiaa! :)

      Poista
  2. Rupesin miettimään tuossa aineet sekoitettua no että miksi tää taikina on näin jäykkää, niin olin vetänyt puolet maidosta pöydälle 😂

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥