keskiviikko 13. tammikuuta 2016

LEMPEÄ AVOKADOPESTO


Jatketaan keskiviikon kokkailun parissa!  Pesto on yksi mun suosikkiaineksista keittiössä, sitä pitää löytyä aina jääkaapista. Helppo iltaruoka tulee kun keitetyn pastan sekaan sekoittaa ruokalusikallisen pestoa, puolittaa muutamat kirsikkatomaatit ja kuutioi joukkoon vielä puolikkaan avokadon. Pinnalle vielä hieman parmesaania ja voilà - täydellinen pasta on valmis. Vaikka valmis pestoista löytyy kunnollisia vaihtoehtoja, ei mikään voita tuoreista aineksista itsevalmistettua pestoa! Siksi siis tänään syvennymme tämän vihreän kullan valmistamiseen. Postaus on odottanut muutaman kuukauden, sillä jotenkin pestoresepti ei tuntunut sopivalta joulukuussa... ;-)


AVOKADOPESTO (4:lle)

1 avokado
½ valkosipulin kynsi
1 dl tuoretta basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

TEE NÄIN: Mittaa korkeaan astiaan pinjansiemet sekä oliiviöljy ja soseuta ne tasaiseksi. (Muiden aineiden seassa siemenet on vaikeampi saada tasaiseksi tahnaksi.) Poista avokadon siemen ja lusikoi sisus astiaan. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi. Mittaa loput ainekset astiaan ja soseuta tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Tarjoa leivän tai pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥