maanantai 18. tammikuuta 2016

ÄRSYTTÄVÄT BUSSIKUSKIT

Nyt taisi muutamat leuat loksahtaa auki - siis mistä ihmeestä mä oikein olen kirjoittamassa?

Täällä kotona joudun käyttämään paikallisliikennettä lähes aina, kun haluan jonnekin. Paikallisliikennettä on supistettu joka vuosi ja se tuokin lähes aina harmaita hiuksia lähtösuunnitelmiin. Vuoroja kun kulkee nykyään parhaillaan tunnin välein. Nekään taas eivät pysy aikataulussa ja pysäkillä menee mukavasti aikaa, sillä eihän sitä voi tietää jos se linkki olisikin juuri tänään ajoissa ja jäisit sitten kokonaan kyydistä... Ja tietenkin bussikuskit ovat oma lukunsa tässä jäätävässä liikennerumbassa, joka saa mut näkemään kirkkaanpunaista. Päätin siis listata parikin viime aikaista "kohtaamista" bussikuskin kanssa, jotka ovat saaneet ihmettelemään, mistä kuskeille nykyään maksetaan ja onko kyseessä enää ollenkaan palveluammatti?

1. Olet odottanut bussia kovassa pakkasessa jo puoli tuntia, kun vuoro saapuu 25 minuuttia myöhässä. Kuski avaa oven, ei tervehdi takaisin eikä varsinkaan pahoittele viivästymistä. Heti kun olet saanut leimattua matkakorttisi bussi ampaisee matkaan pyörät kirskuen.

2. Iso joukko odottaa paikallisbussia matkahuollon katoksen alla suojassa sateelta. Linkki saapuu yllättäen viisi minuuttia etuajassa ja koko joukko lähtee siirtymään kohti oikeaa laituria. Kuski huomaa laiturin olevan tyhjillään ja ajaa suoraan sen ohitse pysähtymättä.

3. Huomaat, että odottamasi vuoro onkin eri laiturilla kuin yleensä eikä ikkunassa lue ollenkaan vuoron välipysäkkiä, joka toimii paikallisvuoron sijaan. Bussiin astuessasi huomaan joukon ihmisiä sillä oikealla laiturilla (jossa tämä bussi siis EI ole) ja kysyt kuskilta ovatkohan muut huomanneet meidän olevan täällä. Tähän kuski vastaa kylmästi: "Kyllä sitä pitää itse tietää, mistä vuoro lähtee." Lähdette matkaan ja muut saavat odottaa kokonaisen tunnin seuraavaa vuoroa.

4. Onnibussissa istun usein heti kuljettajan takana, sillä siihen ei yleensä tunge ketään viereen istumaan. Ainoa huono puoli on, että näen tasan tarkkaan, mitä kuskit puuhaavat ajaessaan linja-autoa. Tässä muutama poiminta. A) selaa kännykästä Facebookia  B) kuuntelee musiikkia kuulokkeista ja vaihtaa kappaleita kännykästä  C) YRITTÄÄ POIMIA LATTIALLE PUDONNUTTA KARKKIAAN !!  Arvatkaa vaan uskaltaako nukkua matkan aikana?

Tähän loppuun vielä kaksi ihan randomia juttua, jotka lähinnä enää naurattaa...

5. Katsottiin äidin kanssa Jyväskylän Matkakeskuksella, kun Onnibussin auto viiletti matkaan se takana olevan säilytystilan luukku täysin auki.

6. Odotin bussia aamuhämärällä ja kello oli jo hieman yli arvioidun saapumisajan. Näinkin linja-auton lähestyvän heilutin kättäni ja astuin sisälle bussiin, kunnes kuulin kuski sanovan: " Et sä tänne voi tulla. Tämä on tilattu koulukyyti." Hämmästyneenä kysyin, miksi kuski oli sitten pysähtynyt, johon tämä ei osannut antaa mitään vastausta.

Toivottavasti teillä paikallisliikenne on edes joskus hieman sujuvampaa - mä en nimittäin jaksa odottaa, että saan ajokortin taskuun ja pääsen liikkeelle muutenkin kuin bussilla! :--D

2 kommenttia:

  1. Voi ei, kuulostaapa inhottavalta! Bussikuskit osaavat kyllä välillä olla oikukkaita! Ihan mielenkiinnosta kyselen, asutko jossakin Äänekosken viheralueella vaiko Jyväskylän tai Konginkankaan suunnilla, kun busseja kulkee noinkin usein? Asuessani äidin luona Äänekosken pienellä maaseutukylällä viimeisetkin kaksi linja-autovuoroa lopetettiin noin viisi vuotta sitten. Ohitse ja kahden kilometrin päästä kulkee totta kai koulubusseja, mutta eihän niillä saa ulkopuoliset kulkea, vaikka tilaa olisikin :D Jos siis mielii äidin luota kulkea bussilla Äänekosken keskustaan tai Jyväskylään, on käveltävä viiden kilometrin matka ison tien varteen. Voi kun toivon, että joka paikassa olisi yhtä toimiva paikallisliikenne kuin isoissa kaupungeissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kulkee Jyväskylä-Laukaa-Suolahti-Äänekoski bussivuoro, jolla pääsen kätevästi keskustaan. :-)

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥