perjantai 13. marraskuuta 2015

MIELENSÄPAHOITTAJA (2010)


MISTÄ ON KYSE?

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja (2010) on varmasti yksi hauskimmista koskaan lukemistani teoksista. Kirja kertoo vanhasta miehestä, joka kirjoittaa yleisönosastolle valituksia erilaisista asioista. Hän on 70-80 -vuotias mies, joka pahoittaa mielensä niin arkisista kuin maailmallakin sattuneista asioista. Kirja jokainen luku alkaa lauseella "Kyllä minä niin mieleni pahoitin", jota seuraa muutaman sivun mittainen tarina, josta selviää harmituksen syyn taustat.
Mielensäpahoittaja-teos on saanut kaksi jatko-osaa: Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike (2012) sekä Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja (2014). Ensimmäisestä osasta on tehty myös saman niminen elokuva.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Varmaan jo arvasitte, että suosittelen Mielensäpahoittaja-kirjoja lämpimästi. :-) Ne ovat oikein huvittavaa lukemista, varsinkin jos mieli tekee jotain kevyttä lukemista. Pokkarina kirja on mukavan kevyt ja pieni ja kulkeekin helposti mukana pienemmässäkin laukussa. Ehdottomasti parasta seuraa juna- tai bussimatkalle! Kirjan kappaleet eivät ole pitkiä, joten kirja sopii myös vähemmän lukevalle. Parasta antia ovat kuitenkin ajankohtaiset aiheet, joista Mielensäpahoittaja harmittavat mm. Arvi Lindin poistuminen uutisista, terveyskeskuksen nuori "reppulääkäri" sekä pojan halu auttaa. Kirja on oikea hyvänmielen teos, joka ilahduttaa tylsän arjen keskellä Mielensäpahoittajan nokkelilla huomiollaan ympäröivästä yhteiskunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥