lauantai 24. lokakuuta 2015

ELEANOR & PARK (2012)


Mulla on ollut jo kauan aikaa ongelma lukemisen kanssa. Tuntuu nimittäin, että olen lukenut jo kaikki mahdolliset kiinnostavat kirjat. Nälkäpeli, Outolintu, Mustan tikarin veljeskunta, Faunoidit, Sookie Stackhouse ja Yön talo -sarjat ovat jo tuttuja. Mitä ihmettä voisin siis lukea?

Onneksi apuun saapuivat englannin kieliset kirjat! Muutaman mainitakseni esimerkiksi John Green, Rainbow Rowell ja Jandy Nelson ovat kiinnostavia kirjailijoita. Greenin tuotannosta olen lukenut Tähtiin kirjoitetun virheen sekä Paperikaupungit. Rainbow Rowellin tuotannosta taas lopettelin juuri tämän Eleanor & Park -pokkarin. Seuraavaksi katselen, mistä voisin saada käsiini Nelsonin Sky is everywhere tai I'll give you the Sun -kirjan...


MISTÄ ON KYSE?

Amerikkalaisen kirjailijan toinen nuorille aikuisille suunnattu teos. Kirjan päähenkilöt Eleanor ja Park tapaavat koulubussissa ja alkukankeuden jälkeen he ystävystyvät hiljalleen kunnes ystävyys muuttuu syvemmäksi. Eleanor on uusi tyttö koulussa ja joutuukin heti silmätikuksi punaisten hiuksiensa ja pukeutumisensa takia. Kotonakaan asiat eivät mene hyvin. Park on puoliksi korealainen poika, joka rakastaa musiikkia ja sarjakuvia. Tutustuessaan paremmin toisiinsa nuoret huomaavat olevansa samaa mieltä kaikista tärkeistä asioista ja vaikka suhteella ei näykään tulevaisuutta päättävät he yrittää.

Juonta en halua avata enempää - sen saatte lukea ja selvittää itse! Kirja käsittelee hieman erilaisen rakkaustarinan lisäksi myös tärkeitä ja rankkoja aiheita, kuten kotiväkivaltaa, kiusaamista sekä omaa kehon kuvaa.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Pidin kirjasta todella paljon ja sanoisin sen olevan jopa parempi kuin John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe -kirja. Ensimmäisillä sivuilla kirja ei vaikuttanut niin hyvältä mutta kun nuorten suhde alkoi kehittyä tuli kirjan sivuun laittamisesta aina vain vaikeampaa. Kirjan maailmaan ikään kuin hukkuu ja se herättää paljon tunteita. Yksikin kirjan henkilöistä herätti minussa niin suurta raivoa ja iljetystä, että ihmettelin, kuinka kirjailija osaa kuvailla henkilöä niin taitavasti.

 Suosittelen kirjan lukemista ehdottomasti - kirjan englanti oli mielestäni helppo lukuista eikä vaikeita sanoja ollut. Jos kirjan lukeminen englanniksi tuntuu vielä liian vaikealta kannattaa odottaa - olen nimittäin kuullut, että kirjaa oltaisiin suomentamassa piankin! ;-)

2 kommenttia:

  1. Ihan paras kirja! :) Kiva, että joku muukin on löytänyt tän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tän Helsingin Forumin Pocket Shopista! :') Siellä oli muitakin Rainbow Rowellin pokkareita!

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥