lauantai 3. lokakuuta 2015

KIRPEÄ PUOLUKKAPIIRAKKA


Muutaman pyynnöstä päätin jakaa tämän maanantai-iltama leipomani perinteisen puolukkapiirakan ohjeen tänne. :-) Mun käsityksen mukaan kunnon puolukkapiirakkaan tulee herkullinen pohja, tuoreita puolukoita sekä hapanta kermaviiliä. Samoja aineksia äiti käytti, kun syksyisin leipoi samanlaista piirakkaa. En pidä yhäkään puolukoista mutta poikkeuksen teen kahden ruoan kohdalla: piirakan ja vispipuuron. Lapsena lusikoin aina ensin kirpeän puolukkatäytteen pohjan päältä (usein maitoa apunakäyttäen) minkä jälkeen nautiskelin herkullisesta pohjasta! :-D Nykyään syön piirakkapalan normaalisti mutta maitolasin tarvitsen yhäkin vierelle - sillä tavalla piirakka maistuu parhaimmalta omaan suuhuni.


PERINTEINEN PUOLUKKAPIIRAKKA

150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

3-4 dl puolukoita
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vaahdota huolellisesti. Kaada sekaan keskenään sekoitetut kuivat ainesosat ja sekoita. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Kaada puolukat pohjan päälle. Sekoita sokerit ja kananmuna kermaviiliin ja kaada seos puolukoiden päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa hieman keskitason alapuolella noin 30 minuutin ajan kunnes täyte on hyytynyt.


Oliko/onko teidän äideillä tapana leipoa puolukkapiirakkaa syksyllä? :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥