keskiviikko 2. syyskuuta 2015

PIENET APRIKOOSIPIIRAKAT

Moi kaikki!
Korkataanpa syksyn ruoanlaitot käyntiin aprikoosipiirakan ohjeella! :-) Mun teki sopivasti mieli leipoa eilen, joten nämä olivat aidosti syksyn ensimmäinen ruokaprojekti. Katselin hetken mitä meidän kaapeista löytyisi ja bongasinkin jäljellä olleet kolme aprikoosia ja kermaviilipurkin jääkaapissa. Niiden pohjalta (ja lyhyen googletuksen tuloksella) syntyi idea näistä piirakoista - pääsinpä kokeilemaan uutta minipiirakkapeltiänikin! Muokkasin hieman yhtä löytämääni ohjetta ja lopputulos oli oikein oivallinen. Ehkä seuraavaksi pääsen kokeilemaan omenapiirakoita? Nyt ei enempää jorinoita, sillä mun bussi keskustaan lähtee ihan kohta - varasin nimittäin tälle päivälle kuumakivihieronnan! ;-)


APRIKOOSIPIIRAKAT (4 pientä tai 1 iso)

POHJA:
125g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

TÄYTE:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ tl kanelia
½ tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
4-6 aprikoosia

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita sooda jauhojen sekaan ja kääntele jauhot taikinaan.

2. Taputtele taikina piirakkapellille tai -vuokaan jauhotetuin sormin.

3. Sekoita kananmuna, kaneli ja sokerit kermaviilin sekaan ja lusikoi täyte pohjien päälle.


4. Leikkaa aprikoosit lohkoiksi ja asettele täytteen päälle haluamallasi tavalla. Suurempaan piirakkaa varten aprikoosit kannattaa vain puolittaa.


5. Paista pieniä piirakoita 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia - suurempi piiras vaati vähän pidemmän ajan kypsyä noin 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥