torstai 3. syyskuuta 2015

VUOHENJUUSTO-LASAGNE

Hei ja leppoisaa torstaita kaikille! :-)

Tänään mulla olisi edessä lähtö Helsinkiin, jossa oleskelenkin koko syyskuun ylioppilaskirjoitusten merkeissä. Viikko on ollut kiireinen mutta ehdin kuitenkin Linkin Parkin keikalle Himokselle - sekä hemmottelemaan itseäni kuumakivihieronnalla. Olo on nyt oikein hyvä ja olenkin valmis suuntaamaan takaisin Helsinkiä kohti!

Tällä hetkellä taidan jo istua bussissa musiikkia kuunnellen mutta tarkoitus oli julkaista päivällä ruoaksi valmistamani ihanan täyteläisen vuohenjuustolasagnen resepti! Aikaisemmin vuohenjuusto oli mulle ehdoton eiei-ruoka mutta nykyään pidän sen mausta esimerkiksi pastassa ja suolaisissa piirakoissa. Ajattelin siis jakaa kehittämäni (ja hyväksi toteamani) ohjeen myös teidän käyttöönne! Olkaapa hyvät.


VUOHENJUUSTO-LASAGNE (4-6:lle)

1 pkt lasagne-levyjä
400g jauhelihaa
2 sipulia
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl öljyä
4 dl vettä
2 tlk (yrtti)tomaattimurskaa
2 tl suolaa
2 tl basilikaa
3 tl timjamia
+ mustapippurirouhetta
1 prk Mustaleima-juustokeittoa (Viola)
150g vuohenjuustoa
2 dl juustoraastetta

1. Silppua sipulit ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy ja paista jauheliha sekä sipulit. Kaada tomaattimurska kattilaan, huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi mukaan. Lisää jauheliha ja sipulit, aurinkokuivatut tomaatit sekä musteet ja anna hautua noin 30 minuuttia kannen alla.

2. Lusikoi 1/3 kastikkeesta voidellun uunivuoan pohjalle ja peitä kerroksella lasagnelevyjä. Kaada päälle puolet juustokeitosta, lisää paloja vuohenjuustoa (puolet) ja peitä kerros jälleen lasagnelevyillä. *Toista sama.* Levitä vielä loppukastike lasagnelevyjen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

3. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

4 kommenttia:

  1. Hei, todella kiva idea tuunata tavallinen lasagne. :) Meillä lapset tykkää paljon myös tonnikala- ja broileriversioista! Ehdottomasti kokeilun arvoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin juuri uuden Pirkan broilerilasagnen reseptiä ja mietin pitäisikö sitä kokeilla!! :-D Taitaa kyllä lähteä kokeiluun - en ole koskaan ennen syönyt broilerista tehtyä jauhelihaa.

      Poista
  2. Hyvä idea korvata juustokastike mustaleimakeitolla. täytyy kokeilla joku kerta kun meidän kastike palaa aina pohjaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ;-) Se ei ollut ihan oma keksintö mutta nopeuttaa lasagnen tekoa kun ei tarvitse itse tehdä sitä juustokastiketta.

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥