sunnuntai 30. elokuuta 2015

VIVA LA PIZZERIA


PIZZAPOHJA (2 kpl)

2 dl vettä
½ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
½ dl juoksevaa kasvirasvaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

POHJAN VALMISTUS: Sekoita kuivahiiva ja muut kuivat aineet kulhossa. Lisää hieman kädenlämpöistä lämpimämpi vesi sekä juokseva rasva. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna nousta noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa.

TÄYTTEET:

paistettua jauhelihaa, kinkkua, ananasta, tomaattisosetta, mozzarellaa,tuoreita tomaatteja, pizzamaustetta, juustoraastetta, tuoretta basilikaa (tai sipulia, herkkusieniä, paprikaa, parsaa, rucolaa ...)


Jaa taikina kahtia ja levitä leivinpaperin päälle ohueksi pizzapohjaksi. (Taikinapulikka on hyvä väline tähän!) Levitä seuraavaksi tomaattisosetta pohjan päälle.
Lisää seuraavaksi haluamasi täytteet: kinkku ja jauheliha, ananas sekä mozzarellaviipaleet. Viipaloi tuoreet tomaatit ja asettele ne pizzan päälle. Ripottele pinnalle vielä pizzamauste sekä juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Itse annoin pizzan paistua noin kymmenen minuuttia hieman keskitasoa alempana ja nostin sen loppuajaksi hieman keskitason yläpuolelle, jotta pohja olisi varmasti paistunut rapeaksi ja kypsäksi! ;-) Kruunaa valmis pizza halutessasi vielä muutamalla basilikan lehdellä tai kasalla rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥