sunnuntai 2. elokuuta 2015

PESARO 25.7. - 2.8. (I)

Majoituttiin siis samaan hotelliin, Cruiser Congressiin, sillä ollaan todettu se oikein hyväksi paikaksi. Aamiaisbuffet on täydellinen, huoneet mukavan tilavat ja sijainti sopii meille. Plussana vielä, että ilmaisbussi keskustan ulkopuolelle sijaitsevaan Rossini Center -ostoskeskukseen kulkee aivan oven edestä! :-) Hotellilla on myös mukava allasalue ja itse uima-allas on ihan reilun kokoinen ja syvyyttäkin löytyy. Tänä kesänä allasalueelle oli ilmestynyt lisäksi pingis- ja pöytäjalkapallopöydät sekä trampolini. Hotellin palvelut toimivat ja yllätyksekseni heiltä löytyi myös ilmainen wi-fi yhteys, josta ei oltu mainittu Aurinkomatkojen sivuilla.
Hotelli sijaitsee rantakadulla ja Pesarosta löytyykin kilometrien verran hiekkarantaa. Rannan hiekka on todella hienoa ja ranta on melko loiva, joten mereen saa kahlata reilun matkaa uidakseen. Rannoilla on maksulliset aurinkosängyt ja muut palvelut mutta läheltä löytyy myös vapaata rantaa, jos ei halua maksaa paikasta auringossa. Keskustan lähellä rannassa kulkee ihana laudoitettu tie, joka vie aina Piazza della Libertalle ja kaupungin tunnukselle, suurelle pallolle asti. Tätä reittiä on ihana kävellä illalla ja sen toisessa päässä sijatseekin kaksi lempiravintolaamme!
Aivan hotellimme vieressä on lempipizzapaikkani, josta saa muutamalla eurolla mukaan isoja pizzapaloja. Tälläkin kertaa "eksyin" useaan otteeseen hakemaan välipalaa kyseisestä paikasta. Viikon loman loppupuolella pizzan paistaja tunnisti jo minut! :-D Pizzapaikan viereen oli avattu tyylikäs hedelmä ja jäätelö -kahvila, jossa myytiin mm. noita herkullisia mehujäitä. Mehujäissä ei ollut muuta kuin soseutettua hedelmää ja ainakin ananas ja mansikka maituivat taivaallisilta yli 30 asteen helteessä!
Italialainen ruoka onkin ihan oma juttunsa - ja olisin voinut omistaa sille kokonaan oman postauksensa! :-D Kuinka maukkaita pastoja, tuoreita salaatteja ja herkullisia pizzoja yhteen viikkoon voi mahtua? Ihan liikaa, sen voin sanoa. En ole uskaltanut käydä edes vaa'alla, sillä tiedän matkan tuoneen muutaman kilon lisää. Nyt onkin aika palata takaisin ruotuun. Pastan ja pizzan syöminen Italiassa muuttaa kyllä aika paljon käsitystä kyseisistä ruoista. Ovathan ne aivan eri luokkaa kuin täällä Suomessa syömämme "kopiot". En vieläkään käsitä, kuinka pizza Margherita maistuu niin taivaalliselta, vaikka siinä on vain tomaattikastiketta ja mozzarellaa. Niin se kai on, että yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet takaavat hyvän ruoan...
Onko siellä muita Pesarossa (tai läheisissä Adrianrannikon kaupungeissa) lomailleita?

6 kommenttia:

 1. Aivan upean näköistä! :) Ollaan oltu perheen kanssa muutama vuosi sitten tuossa ihan lähellä Riccionen kaupungissa. Vähän pienempi paikka mutta kivat rannat ja ruoka hyvää.
  Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ajettu retkille mennessä mm. Riccionen ohi ja näytti mun mielestä söpöltä pikku paikalta. :-)

   Poista
 2. Ihanan näköistä! :-) Tuollainen kyllä kelpaisi tän Suomen kesän jälkeen. Teetkö ostospostausta vai ostitko mitään? Sellainen olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä jonkun kesän ostospostauksen jossa näkyisi mun muutamat matkalta löytämät jutut. ;-) Miltä se kuulostaisi?

   Poista
 3. Ihana toi oranssi kynsilakka! <3 Mikä merkki ja sävy ja mistä ostit? Sopisi täydellisesti mun lempimekkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakka oli muistaakseni Lorealin ja sävyn nimi liittyi johonkin sitrushedelmään... :'D Voin katsoa sen sulle kunhan pääsen kotiin.

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥