keskiviikko 19. elokuuta 2015

OPISKELIJAN SÄÄSTÖVINKIT

Moi taas! :-)
Olipa kiva yllätys huomata, että mun Lukion selviytymisopas! -teksti on kiinnostanut teitä niin paljon! (Jos et ole vielä lukenut niin löydät jutun täältä.) Teksti nousi heti muutaman päivän sisällä koko blogin historian luetuimpien joukkoon ja on tällä hetkellä sijalla 5. Tästä voisi päätellä, että opiskeluun liittyvät jutut kiinnostavat. Toivottavasti asia on näin, sillä nyt olisi luvassa apua toiseen opiskelijoita (varsinkin kotoa pois muuttaneita) koskevaan ongelmaan - nimittäin rahaan ja sen säästämiseen. Listasin alle muutaman helpon ja yksinkertaisen keinon, joilla rahaa jää enemmän säästöön tai käytettäväksi!Kirjaa menosi niin näet mihin rahasi kuluvat! - Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin tämä oikeasti toimii! Saatat huomaamattasi käyttää useamman kympinkin kuussa vaikkapa kahviin tai naposteluun. Karsimalla turhat menot ja valitsemalla halvempia vaihtoehtoja säästät helposti rahaa! Pyydä ostoksistasi aina kuitti, jotta voit kuukauden loputtua tarkistaa kuukaudessa kuluneen rahasumman kuiteista. Kirjaa vaikka kuukauden ajan menot ja tulot vihkoon ja suunnittele niiden pohjalta budjetti seuraavalle kuukaudelle.

Käy kirpputoreilla! Myy tarpeeton tavarasi kirpputorilla niin tienaat vähän käyttörahaa. Kirpputoreilla kannattaa käydä ennen keskipäivää, silloin tekee yleensä parhaat löydöt. Vaikka tavara olisi halpaa, kannattaa silti pitää pää kylmänä ja pohtia tarvitseeko sitä oikeasti ja onko se hyvä kuntoinen ja kestävä. Olen löytänyt kirpputoreilta hyvään hintaan esimerkiksi vaatteita ja astioita.

Vaihda/lainaa kavereiden kanssa! - Jos ystäväsi käyttävät saman koon vaatteita voitte järjestää vaatteiden vaihdon: jokainen tuo mukanaan vaatteita, joita ei enää käytä ja etsii sille uuden omistajan. Tämä toimii myös koulukirjojen kanssa. Jos kaverisi on jo suorittanut biologian ensimmäisen kurssin voit kysyä häneltä kurssin kirjaa lainaan - ja tarjota vastapalveluksena lainaan vaikka seuraavan matematiikan kurssin kirjan. Näin kaikkien ei tarvitse ostaa kaikkia kurssikirjoja.


Valitse halvempi merkki! - Useista tuotteita löytyy halvempi vaihtoehto hieman tuntemattomammalta merkiltä. Tämän huomaa helpoiten ruokaostoksilla, varsinkin nyt, kun kaupat tarjoavat yhä halvemmalla omien merkkien tuotteitaan. Esimerkiksi jotkut kaupan oman merkkien lihat ovat peräisin samalta tuotantolinjalta kuin vastaava tunnetun merkin tuote - kaupan merkin hinta on vain halvempi. Näihin kannattaa kiinnittää huomiota! Itse huomasin esimerkiksi Iberon valmistamien hiuslenkkien olevan hyvin lähellä Invisibobble-lenkkejä, näitä saat kuitenkin 12 kpl hintaan 4,95€ - mikä on vähemmän kuin Invisibobble-pakkauksen hinta (sis. 3 hiuslenkkiä)!!

Korjaa ja tuunaa! - Onko lempipaidassasi reikä tai kyllästyttääkö vanha koululaukku? Eivätkö rahat riitä uusiin tennareihin? Opettele korjaamaan vaatteiden reiät ja vaate saa lisää käyttöaikaa. Vanhoista farkuista saa mielikuvitusta käyttämällä vaikka mitä! Kangastussit ovat halpa tapa piristää vanhaa t-paitaa tai kangastennareita. Jo uudet kengännauhat tuovat uutta ilmettä kenkiin...


Hävikistä ruoaksi! - Kotitaloudet heittävät yhä aivan liian paljon syömäkelpoista ruokaa roskiin joka päivä. Tuostakin ruoasta olisi pienellä työllä saanut seuraavan päivän lounaan. Keitetty pasta ja paistettu liha tai kala sopivat salaatteihin, perunat katoavat joko leipätaikinaan tai paistuvat pannulla ja vihanneksista saa helposti wokin. Lisää vinkkejä hävikin vähentämiseen löydät osoitteestahttps://www.facebook.com/havikistaherkuksi
// Huomasitko, että Hävikkiviikko on ihan pian 7.-13.9. ?

Järjestäkää yhteisiltoja! - Käyttekö ystäväporukalla aina ulkona syömässä tai elokuvissa? Käykö välillä niin, että joku ei pääse mukaan, sillä hänellä ei ole rahaa? Kokoontukaa jonkun luokse nyyttäreille, joku vuokraa elokuvan ja toiset tuovat herkut. Tällä tavalla kaikki osallistuvat kuluihin mutta hauskanpito tulee paljon halvemmaksi. Voitte tietenkin myös laittaa ruokaa yhdessä ja pitää vaikka lautapeli-illan - mitä vain keksitte! Esimerkiksi tortilla-ilta onnistuu pienelläkin budjetilla, kun päätätte kuka tuo mitäkin.

8 kommenttia:

 1. Oli kiva postaus, vaikka itsellä opiskelija-ajat onkin takana. Toki nää vinkit käy myös esimerkiksi näin äitiyslomalaiselle. :D Hyviä vinkkejä oot kyllä kehitelly. :) Kokoonnutaan kavereiden kanssa usein nyyttäriperiaatteella ja niin saa mahan täyteen ja rahaa ei mee kuin max. 5 euroa, kun jonkun karkkipussin tai limsapullon ostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa kuulla, että pidit postauksesta! :-) Nyyttäreitä tuli pidettyä pienempänä usein partion kanssa ja mietin, että miksei samaa ideaa voi käyttää kaveriporukan kanssa. Nyyttärit voi myös järjestää tietyllä teemalla, vaikka ulkomaiset ruoat, jolloin pääsee maistelemaan kaikenlaista uutta!

   Poista
 2. http://minataallavain.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  Haaste sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn katsomassa :-) Teinkin jonkin aika sitten juuri tuollaisen liebster awardin!

   Poista
 3. Kirppareilta löytää kyllä kaikenlaisia aarteita kun osaa etsiä! :) Juuri eilen ostin ihan uuden veroiset Lexintonin tyynyt 5e kappale. Ja uutena hinta moninkertainen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon todella k-at-e-e-l-l-i-n-e-n !! Juuri tuollaiset löydöt saavat hymyn korviin asti ja sulle jäi kivasti rahaa johonkin muuhun. Huh huh! Tuli hirveä halu päästä tsekkaamaan oma vakiokirppis...

   Poista
 4. Mistä noi pompulat? Tahtoo! :D :D

  VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥