torstai 30. heinäkuuta 2015

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT (?)

Melko moni tuttuja (ja hieman tuntemattomampikin) on kysellyt lähiaikoina, mitä aion tehdä tulevaisuudessa. Vastaan melkein automaattisesti, että aion hakea opiskelemaan yliopistoon tai muuta vastaavaa mutta oikeasti en ole asiasta vieläkään täysin varma. Entä jos en saakaan opiskelupaikkaa? Menenkö töihin? Saanko töitä? Jäänkö Helsinkiin vai palaanko kotiin? Viime yönä jäin taas pyörittelemään kaikkia mahdollisuuksia päässäni ja päädyin listaamaan post it -lapulle muutaman ranskalaisen viivan. Ainakin nyt minulla on muutama vaihtoehto tulevalle vuodelle. Saa nähdä mihin suuntaan tuuli minut kuljettaa... :-) Millaisia suunnitelmia teillä on tulevalle vuodelle?

AJOKORTTI - Lähinnä äidin painostuksesta lupauduin viimein lähteämään autokouluun. Vähän hirvittää joutua auton ratin taakse mutta toisaalta tuntuu jännittävältä olla taas hieman itsenäisempi. en ole vielä tutkinut asiaa tarkemmin mutta jos kursseja pidetään vielä lokakuussa niin voisin lähteä autokoulunpenkille heti ylioppilaskirjoituksista. Muussa tapauksessa suoritan kortin heti keväällä.

PÄÄSYKOKEET - Yliopistojen ja muiden jatko-opintopaikkojen yhteishaut ja pääsykokeet ovat edessä ensi keväänä. Onneksi minulle jää siis muutama kuukausi aikaa päättää minne haen ja ehdinpä hieman valmistautuakin niitä ennen. Tällä hetkellä sisustusarkkitehdin opinnot kuulostaisivat omimmalta alalta...

OPISKELUPAIKKA + MUUTTO - Jos opiskelupaikka sitten aukeaa niin edessä on varmasti muutto (mutta minne?) ja paikkakunnan vaihdos. Silloin pitää löytää asunto ja kaikki muukin muuttoon liittyvä pitää hoitaa... Onneksi se ei ole vielä ajankohtaista! Olen jo aloittanut oman astiaston keräämisen, joka on jo hyvällä mallilla. :-) Rahaakin pitää ryhtyä säästämään.


AU PAIR -VUOSI - Vuoden viettäminen ulkomailla perheen lapsia hoitaen ei kuulostaisi yhtään hullummalta idealta - varsinkin jos se opiskelupaikka jäisi saamatta. Olen selannut parin au pair -toimiston sivuja ja kokemus vaikuttaa kiinnostavalta. Toimisto maksaa lennot kohteeseen, perhe maksaa pientä "kuukausirahaa" ja hoitaa ylläpidon. Vuoteen kuuluu pieni lomakin. Ainoa asia, joka vielä mietityttää on oma terveyden tilani ja se, että olisin todella vuoden poissa kotoa ja Suomesta.

TÖIHIN MENEMINEN - Työpaikan hankkiminen on varmasti edessä jossain vaiheessa vuotta. Siihenkin vain liittyy vielä monia kysymyksiä. Löydänkö töitä? Voisinko jäädä töihin Helsinkiin? Etsinkö töitä täältä Äänekoskelta? Millaisia töitä jaksan/pystyn tekemään? Tällä hetkellä olen ajatellut, että etsin töitä täältä Äänekoskeltä heti lokakuussa, kun kirjoitukset ovat ohitse. Tietenkin, jos lähden samaan aikaan autokouluun vuoroja pitäisi suunnitella sen mukaan... Olisi kuitenkin mukavaa ansaita omaa rahaa, sillä muutto ei tule olemaan kuitenkaan kovin kaukana.

2 kommenttia:

  1. Kiva että kerroit vähän sun ajatuksia tulevaisuudesta! :) Tällaiset jutut on muutenkin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava, että asia kiinnostaa. :-)

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥