maanantai 27. heinäkuuta 2015

ANNIE HAWES: CALABRIAN PERINTÖ (2005)MISTÄ ON KYSE?

Calabrian perintö on Annie Hawesin kolmas omaan elämään perustuva matkakirja, jossa Annie matkustaa miehensä synnyinseudulle, aivan Italian eteläkärkeen, Calabriaan. Olette kenties kuulleet kirjailijan aiemmista samantyylisistä kirjoista (Extra Virgin & Valmis poimittavaksi), joissa Annie tutustuu mm. Liguriaan Pohjois-Italiassa.

Calabrian perintö -kirja kuvailee paljon Italian värikkäitä tapoja ja herkullisia ruokia - ja saakin helposti haikailemaan lomamatkan perään! Kirja nostaa myös esille tyypillisiä ennakkoluuloja pohjois- ja eteläitalialaisista ihmisistä ja näiden välisistä eroista. Kirjasta saa kuvan, että etelässä asukkaat ovat köyhempiä, asiat vähän miten sattuu ja meno muutenkin riehakkaampaa. Olisi kiinnostavaa nähdä, onko tämä oikeasti totta! :-)MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kirjassa ei ole mitään erityistä "syvällistä" sanomaa ja siksi se onkin oivaa lomalukemista. Varsinkin lomamatkalle haluan ottaa mukaan hieman "kevyempiä" kirjoja - siis sellaisia  joita lukiessa ei tarvitse ajatella niin paljon ja joiden juonta on helppo seurata. Myös kirjojen aiheet ovat usein tällaisia hyvänmielen juttuja, mikä sopii ainakin minulle.

Calabrian perintö on myös mainio kirja sateiseen syksysäähän, kun mieli kaipaa jonnekin lämpimään. Juuri sellaisiin iltoihin kirja tuo mukanaan ihanan tuulahduksen Välimereltä - sen mukana voikin muistella kesän lomamatkaa... ;-)


P.S. Mitä pidätte näistä kirjaesittelyistä? Jos teillä on mielessä joku hyvä kirja, joka mun pitäisi ehdottomasti lukea niin vinkatkaa ihmeessä! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥