tiistai 2. kesäkuuta 2015

PROJEKTI KISSANPENTU - KISSAT KATEISSA?


Hei taas - tulin päivittelemään vielä hieman lisää meidän kissanhankintatilanteesta! :-)

Ehdin siis vähän kysellä pennuista veljen ylioppilasjuhlien tuoksinnassa ja sain kuulla, että pentujen olinpaikka ei ole ainakaan vielä selvinnyt. Emäntä oli siis ehtinyt nähdä syntyneet pennut mutta kun hän seuraavan kerran meni katsomaan niitä oli emo jo ehtinyt siirtää lapsensa piiloon. En ole tainnut mainita mutta kyseessä on siis maatiaskissa, joka elää navettakissana maatalossa. Niillä on kuulemma tapana tehdä noin. ;-) Täytyy toivoa, että pennut löytyvät pian, jotta ne pääsevät opettelemaan sisäsiisteiksi ja kissanruoan syömistä... Emäntä kyllä arveli, että ne saattavat piileksiä tietyn heinäpaalin sisällä - siihen kun oli ilmestynyt kissanmentävä kolo. Nyt siis odotellaan pentujen löytymistä ja tietoa näiden neljän sukupuolesta. Peukut pystyyn, että edes yksi (mieluiten kaksi) olisi(vat) tyttöjä!

Ja teille kiinnostuneille tiedoksi! Tuonne blogin yläälaitaan on ilmestynyt Projekti Kissanpentu -sivu, josta löydätte kaikki aiheeseen liittyvät postakset nopeasti ja helposti. :-)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä odotukseen! Tiedän kuinka kamalaa se on, onneksi saadaan meidän koiravauva juhannuksen jälkeen. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekkaat! :-) Saisipa kissanpennunkin luovuttaa jo 8vk iässä mutta ei kun pitää odottaa täydet 12vk...

   Poista
  2. Pienirotuisten koirien luovutusikä on yleensä myös sen 9-12vko, kennelliiton alaikäraja on 7vko mutta (ainakin kunnolliset ja ei-rahanahneet) kasvattajat pitävät pentuja kauemmin. Ihan näin btw. :)

   Muttajoo, minusta ei kuulosta kovinkaan luotettavalta hankkia kissaa paikasta jossa pentue on hukassa. Ookoo, joskus emo voi viedä pentunsa piiloon jos se ehtii tehdä ne ulos mutta ei sitä niin vain voi jättää, täytyy pesue ehdottomasti etsiä ja tarkkailla muutoinkin emon ja pentujen vointia, kuinka kukin pentu lähtee kasvamaan jne. Mitä jos emolle on sattunut jotain ja koko pentue kuolee? Kuulostaa todella välinpitämättömältä touhulta, onko pentueen isä edes tiedossa?

   Maalla ikäni eläneenä tiedän ettei pentueen piiloutuminen ole mitenkään "normaalia, maatiaiskissan tapaista". Kyllä kissa pienet pentunsa kotona hoitaa, jos se kokee että asuintalo on sille turvallinen. Vain arka kissa kokee, että sen on vietävä pennut piiloon ihmiseltä, ja kuskaa niitä stressaantuneina vaarallisiin koloihin. Jos vaara on, että kissa tekee pennut ulos, sitä ei päästetä sinne ettei mitään satu.
   Ihan sama oliko maatiainen, kotikatti, rotukissa vai mikä. Aika vastuuttomalta touhulta kuulostaa.

   En sano tätä suoraan siksi että olisin kateellinen tai mitään sellaista (ehei elukkaa piisaa täällä kotopuolessa joka nurkassa) mutta koska tiedän niiiiiin hyvin nämä navetan alta kaivetut maatiaiskissat ja niiden rahanahneet "emännät". Monesti juttu menee niin, että hallitsemattoman lisääntymisen tuloksena syntyy pentue vaaralliseen navetan kivijalan koloon, emäntä näkee ne vasta kun pari viikkoisena kömpivät ulos ja katoavat taas. Emo on nälkiintynyt ja koska pentueen loishäätöohjelmaa ei ole, pennut ovat täynnä matoja ja herkkiä sairastumaan. 11vko iässä pesue kaivellaan taloon sisälle, ja viikossa muka sisäsiistiksi opetetaan ja kissanruualle vaihdetaan. Sitten joku hyväuskoinen ostaa tällaisen pennun, pettyy karvaasti koska ei se kissa ole sisäsiisti vielä nimeksikään, kissa on täynnä matoja ja saa vielä kaikki tauditkin koska sen emoa ei ole koskaan rokotettu eikä immuniteetti ole siirtynyt pennuille....... Toivon todella ettette ole pentukuumeen sokaisemina ostamassa sellaista, mitä jälkeenpäin katuisitte.

   Poista
  3. Kiitos mielipiteestäsi! Kyseessä on siis meidän perhetuttavat, joilta ollaan saatu aiemminkin meidän kissat. Eli "raha-ahneudesta" ei ole kyse. Tällä kertaa sattui vain että emo on navettakissa, joka ei siis asu sisätiloissa vaan "villimpänä" navetassa. Perhe piti emoa tarkasti silmällä ja onkin saanut pennut sekä emon jo sisälle. Luotan heihin täydellisesti, sillä olemme tunteneet jo useiden vuosien ajan ja perhe todella välittää kissoistaan. Harmi, että sinulle jäi erilainen kuva tekstini perusteella.

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥