perjantai 1. toukokuuta 2015

VAPPUSIMA


PERINTEINEN SIMA (4 litraa)

2 l kiehuvaa vettä
250g taloussokeria
250g fariinisokeria
2 l viileää vettä
1 sitruuna
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
+ sokeria
+ rusinoita

1. Kiehauta vesi ja kaada sokerien päälle. Lisää loppu vesi ja viipaloitu sitruuna.
2. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva vesitilkkaan ja kaada nesteeseen.
3. Anna käydä huoneenlämmössä noin kaksi päivää. Siivilöi ja pullota sima. Kaada pulloihin teelusikallinen sokeria ja 5-10 rusinaa.
4. Anna siman käydä jääkaapissa viikon ajan kunnes rusinat ovat nousseet pintaan. (Paine pullossa kasvaa, joten älä sulje korkkia liian tiukkaan!)
5. Käytä sima viikon kuluessa.

ILOISTA VAPPUA KAIKILLE!

4 kommenttia:

  1. Vähän myöhässä tää ohje mutta hyvää vappua sullekin ^.^

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla vaihtelun vuoksi myös esim inkiväärisimaa :-) Siihen on hyviä ohjeita kun vaan googletat! T. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein tykkää inkiväärin mausta joten siksi en ole sitä kokeillut... Oon kuitenkin iskenyt silmäni yhteen tiettyyn simareseptiin, jota haluaisin kokeilla vielä tänä vappuna :-)

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥