sunnuntai 10. toukokuuta 2015

KEY LIME PIE


KEY LIME PIE

250 g digestive-keksejä
80g voita
3 limen mehu ja 2 raastettu kuori
5 kananmunan keltuaista
400g kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet
150g sokeria
50g vettä

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Painele seos irtopohjavuokaan. (Noin 3cm korkuiset reunat!)
2. Esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita keskenään kondensoitu maito, limen mehu ja raastettu kuori sekä vanilljan siemenet.
4. Kaada seos pohjan päälle ja paista 30 minuuttia 160 asteessa.
5. Keitä sokeri ja vesi siirappimaiseksi seokseksi.
6.Vaahdota 2 valkuaista kovaksi vaahdoksi ja kaada sokeri-vesiseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta niin kauan, että seos on huoneenlämpöistä.
7. Pursota marengista tupsuja piirakan päälle ja paahda kullanruskeaksi uunin ylävastuksen alla.

4 kommenttia:

  1. Ootpa taitava!! :-O Mä en osais koskaan tehdä noin hienoo kakkuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti tän valmistus ei ollut niin vaativaa kuin lopputulos antaa ymmärtää! :D Ja kokeilemalla (ja epäonnistumalla) oppii.

      Poista
  2. vou nainen! rajoita vähän! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein ymmärtänyt mutta kiitos (kai?) ;)

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥