keskiviikko 20. toukokuuta 2015

DIY: LOOM–RANNEKKEET

Hei kaikki! Ootteko ehtineet kuulla näistä loom-kumilenkeistä, joista taiteillaan mitä upeampia ja värikkäämpiä rannekkeita? :-) Ihastelin joskus aiemmin keväällä näitä rannekkeita Instagramissa ja kun eilen näin näitä Tigerissa. Yksi pussi maksoin vain euron, joten päätin kokeilla! Rannekkeet olivat naurettavan helppoja tehdä ja niiden parissa puuhastelu oli ihanan rauhoittavaa. Yhdestä pussista saa arviolta 3-4 ranneketta, oman ranteen paksuudesta riippuen. Jos innostuit niin käy ostamassa oma pussisi ja eksy värikkäiden kumilenkkien maailmaan!
Rannekkeiden valmistukseen tarvitset lenkkien lisäksi (esim. Tiger 1€/pkt) kaksi kynää, kumin, teippiä ja sakset.  Valmista näillä "työskentelyväline" eli teippaa kumi kynien väliin kuvan tavoin.
Ranneke aloitetaan pujottamalla haluamasi värinen lenkki ristiin kynien väliin (kahdeksikon malliin). Pujota seuraavaksi kaksi lenkkiä ihan normaalisti.
Nosta alimman lenkin molemmat sivut "irti" kuvan osoittamalla tavalla. Lisää tämän jälkeen uusi lenkki normaalilla tavalla. Nosta alimmaksi jääneen lenkin sivut "irti" kuten aiemmin. Jatka näillä kahdella vaiheella kunnes ranneke on tarpeeksi pitkä.

Kun ranneke on tarpeeksi pitkä ja kynien välissä on enää kaksi lenkkiä - nosta alemman lenkin sivut "irti". Irrota viimeinen lenkki kynien välistä ja pujota se pakkauksen mukana tulleeseen koukkuun. Pujota koukun toiseen päähän alkupään lenkki. Ranneke on valmis! Näillä kelpaa lähteä festareille tai vaikka uimaan. :-)

8 kommenttia:

 1. Vautsi iha älyttömän kiva idea! Tätä vois kyl kokeilla kesällä jonakin sadepäivänä:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli tosi kivaa ja helppoa tehdä. Taisin väkertää kaikki neljä heti ekana päivänä. xD

   Poista
 2. No kyllä olen!! <3 Vois sanoa, et oon aikalailla koukussa loomailuun. Mulla on jo kaks Rainbow Loomin alustaa ja yks Monster Tail sit miljoona erilaista lenksua. Pelkät lenksut on ihan okei alkuun mut tarviit kyllä alustan sit ku haluut tehdä yhtään monimutkasempia ku mitä noi perusfishtailit tossa kuvassa. Rainbow Loom Finlandilla on tosi hyviä ohjeita Tubessa, niit kandee käydä kattoo mut enkuks löytää kans helposti ku vaan googlaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuulostaa tosi kivoilta! Jos vaikka innostuisin väkertämään näitä lisää kesälomalla :-)

   Poista
 3. En löytänyt näitä :( Onks jotain muuta kauppaa jossa näitä olis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! En kyllä näin heti osaa sanoa mutta kannattaa googlettaa ;-)

   Poista
 4. Cittarissa on aitoja Rainbow Loom lenksuja ja Suomalaisesta mä ostin aidon Rainbow Loom alustan.

  VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥