lauantai 16. toukokuuta 2015

7 x VÄLIPALALEIPÄ

Paistettu muna - lämmin kananmuna sopii täydellisesti kokojyväpaahtoleivän päälle ja tarjoaa reilusti proteiinia. Pitää erittäin hyvin nälkää, jos seuraavaan ruokailuun on pitkä aika. Hyvä vaistoehto, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään!
 
Mansikat + tuorejuusto - Hieman jännittävämmän kuuloinen yhdistelmä mutta toimii! Tuorejuustona käy sekä maustamaton että vaniljanmakuinen, jälkimmäinen sopii hetkiin, kun herkkuhimo yllättää. Ehdottomasti parempi välipalavaihtoehto kuin suklaapatukka tms. :)
 
Banaani + mansikat + tuorejuusto - Pienenä muunnoksena edelliseen, leivän päälle päätyi myös sitä tutumpaa makeuttajaa - nimittäin banaania. Tykkäsin todella paljon tästä kokeilusta, taitaa ohittaa jopa kestosuosikin, banaani-nutella-paahtoleivän... Tästä löytyy ainakin vähemmän kaloreita!
 
 
Juusto + kinkkurullat - Jos jääkaapissa ei ole muuta kuin tavallisia leivänpäällisiä, kuten juustoa ja kinkkua ei syytä huoleen. Pienellä vaivalla (ja asettelulla) leipä saa täysin uuden ilmeen! Esimerkiksi voileipäkakuista tutut kinkkurullat sopivat myös leivän päälle. Kauniisti asteltua ruokaa on muutenkin paljon mukavampi syödä.
 
Avokado + mustapippuri - Olenko ylistänyt vielä läheskään tarpeeksi avokadon terveellisyyttä ja hyvää makua? ;) Tähän leipään ei tarvita kuin ripaus mustapippuria niin avokadon maku pääsee oikeuksiinsa. Niin hyvää, että näitä voisi syödä useammankin!
 
Päärynä + Tuorejuusto + Hunaja - Luvassa vielä yksi vähän makeampi leipä! Tässä leivässä yhdistin tuorejuustoon makeaa päärynää, joka sopi täydellisesti kermaisen tuorejuuston pariksi. Päälle vielä loraus hunajaa korostamaan päärynän makeutta ja herkku on valmis!
 
Paprika + Vuonankaali - Tänä keväänä olen hullaantunut paprikoihin, erityisesti punaisiin. Paprika on ihanan raikas ja tavallaan hieman makea ja toimii hyvin sekä dippivihanneksena että leivän päällä. Leivän päällä kannattaa kokeilla myös paistettua paprikaa, joka muuntaa tavallisen välipalaleivän lämpimäksi leiväksi. :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä! Oon liian tottunut laittaan aina samanlaisen leivän joka kerta että pitäis kokeilla jotain uutta. :( Oliks toi päärynä ja tuorejuusto hyvä kombo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :-) Itse tykkäsin tuosta yhdistelmästä - ihanan freesi ja makea!

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥