lauantai 18. huhtikuuta 2015

ITALIALAINEN FOCACCIA


KIRSIKKATOMAATTI-FOCACCIA (pellillinen)

4 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1½ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
10 dl vehnäjauhoja

1 dl oliiviöljyä + rosmariinia + muita mausteita
kirsikkatomaatteja
(täytteeksi käy myös mm. oliivit, feta, mozzarella, kesäkurpitsa, pesto, paprika ...)


1. Sekoita veteen hiiva, oliiviöljy, hunaja sekä suola. Lisää jauhot vähitellen, jotta taikinasta tulee pehmeää.
2. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa mutta vielä hieman tarttuvaa.
3. Anna kohota peitettynä noin 45 min.
4. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele oliiviöljyllä. Levitä taikina varovasti pellille sormilla painellen. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutin ajan.
5. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen ja leikkaa tomaatit puoliksi.
6. Painele kohonneeseen leipään syviä koloja ja painele tomaatit niihin. Voitele leipä oliiviöljyllä ja ripottele päälle mausteita (timjami, basilika, rosmariini, oregano, minttu...)
7. Laita focaccia uuniin ja laske lämpö heti 225 asteeseen. Paista noin 15 minuuttia kunnes leipä on pinnalta kauniin ruskea.
8. Anna jäähtyä hetki ja valuta päälle vielä hieman hunajaa ja oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥