keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

ASIAA AVOKADOISTA


Avokado jakaa mielipiteitä, toiset rakastavat, toiset vihaavat ja jotkut eivät osaa sanoa mitään. Mun mielestä se on kuitenkin ihan älyttömän hyvää! Olen tykännyt aina avokadoista ja jos äiti sattui lapsena ollessani sellaisen kotiin tuomaan, oli sen syömisestä hirvittävä riita. Avokadosta on moneen: se on täydellistä salaatissa ja leivän päällä, sen voi soseuttaa herkulliseksi guocamoleksi tai heittää blenderiin smoothien sekaan. :) Tai no, ehkä parasta on vain lusikoida herkku suoraan suuhun!


Avokadolla on kuitenkin myös tärkeä terveydellinen hyöty. Se sisältää paljon tyydyttymättömiä rasvoja - eli sitä hyvää rasvaa! Kun näitä rasvoja saa tarpeeksi LDL-kolesterolin ja triglyseridien määrä veressä vähenee. Kun veressä on vain vähän "pahaa" kolesterolia verisuonien seinämiin ei kerry rasvan ja plakin muodostamaa plakkia. Halpa tapa vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä vanhemmalla iällä! ;) Itselläni on perinnöllinen korkea kolesteroli, johon saan lääkitystä - kuitenkin jo pienillä ruokavalion muutoksilla pystyy alentamaan kolesteroliaan.

2 kommenttia:

  1. Avokado on tosi hyvää :) Kannattaa kokeilla vaikka hedelmäsmoothien sekaan niin saa lisättyä hyviä rasvoja ruokavalioon!

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥