keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kommentti - auttaa bloggaajaa jaksamaan

Jo reilun aikaa blogia kirjoittaneena en osaa nimetä mitään muuta asiaa, joka ilahduttaisi yhtä paljon kuin postaukseen ilmestynyt kommentti. Se, että joku on oikeasti nähnyt vaivan ja kommentoinut kirjoittamaani postaukseen. Se kertoo minulle, etten kirjoita tätä blogia ihan turhan takia vaan, että joku on  kiinnostunut lukemaan mietteitäni ja tekemisiäni. Kommenttien saaminen ja niihin vastaaminen on yksi parhaista asioista bloggaajan elämässä. Ainakin itse kirjoitan blogiani tarkoituksena herättää ajatuksia yms. teissä lukijoissa. Tuskin kukaan kirjoittaa blogia vain itseään varten. Kommentin jättämistä tapahtuu kuitenkin harmittavan vähän. Usea bloggaaja onkin valittanut blogissaan, että saatujen kommenttien määrä laskee koko ajan. Huomaan usein itsekin  mielenkiintoista postausta lukiessani klikkaavani seuraavaa sivustoa ennen kuin olen edes pohtinut kommentin jättämistä. Miksi kommentin kirjoittaminen tuntuu niin vaikealta ja jää siis usein jättämättä? Eihän sen julkaiseminen ole vaikeaa, saati vie paljoa aikaa?
Entä sitten blogin lukijaksi/seuraajaksi liittyminen? Yhä useammin törmää blogeihin, joissa on meneillään jokin arvonta, johon osallistuakseen täytyy tietty ensin liittyä kyseisen blogin lukijaksi. (Tunnustan itsekin käyttäneeni kyseistä keinoa.) Lukijoiden keräämisestä on tullut erittäin kova kilpailu. Erilaisia blogeja löytyy ääretön määrä ja oma blogi pitäisi jotenkin saada erottumaan massasta. Se ei kuitenkaan ole helppoa. On paljon helpompaa käyttää muita keinoja, kuten lupausta ryhtyä seuraamaan lukijaksi liittyvän bloggaajan omaa blogia. Usein tässä tilanteessa bloggaaja vain huijaa itseään. Kuinka monen arvontaa varten liittyneen seuraajan luulet todella lukevan blogiasi? Niinpä niin, tuskin kovinkaan moni jää oikeasti lukemaan blogiasi.
Olen päättänyt siis ryhtyä kommentoimaan enemmän lukemiini blogeihin. Miksi ihmeessä en kirjoittaisi lyhyttäkin kommenttia, jos lukemani blogi-kirjoitus herätti minussa ajatuksia tai tunteita? Kommentin jättäminen ei ole minulta pois. Haastan siis sinutkin mukaan kommentoimaan! Voit aloittaa jo kommentoimalla tätä tekstiä. ;) Olisi erittäin kiinnostavaa kuulla, mitä mieltä olet? Oletko huomannut saman asian? Onko sinulla tapana jättää kommentteja blogeihin?
// I was thinking about blogging, leaving comments and reasons to follow a blog. Why is it so hard to us to leave a comment? And how can you get more readers and do they really read your posts? Finally I decided that I'm going to start leaving more comments! I know how good it feels when someone has left a comment to your text - so why shoudn't I do the same for someone else. Please join me by leaving a comment below! ;)
(kuvat: weheartit)

6 kommenttia:

 1. Kiva teksti ja hyvä aihe :) Itse pyrin kommentoimaan aina jos postaus herättää ajatuksia. Aina en kuitenkaan ehdi tai jaksa. Ihmisten pitäisi oikeasti kommentoida enemmän sillä ei kukaan jaksa kirjoittaa jos siitä ei saa mitään palautetta. Kirjoitusiloa ja mukavaa helmikuuta. t. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa ton palautteen saamisen kanssa. Kuinka voisin tietää, miten kehittää tätä blogia, jos kukaan ei sano mitään? ;)

   Poista
 2. Niinhän se on. Olen joskus itsekin aloitellut blogia, mutta hanke on kuivunut alkuunsa, kun en ole keksinyt kunnollista kirjoitettavaa enkä tietenkään olisi saanut lukijoita. Pitäisi tosiaan erottua joukosta, ja se on äärimmäisen vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ollut huolissani blogini lukijamäärästä mutta nyt olen päättänyt että mulle riittää hyvin pienikin määrä seuraajia. Mihin mä tarvitsisin satoja jopa tuhansia lukijoita? Se vain tuottaa lisää stressiä postausten julkaisutahtiin, blogin aiheisiin ja pinnalla pysymiseen liittyen. Kiitos siis niille muutamille jotka kirjoituksiani jaksavat seurailla! :)

   Poista
 3. Kuka nyt tällaista paskaa kommentoisikaan?? D:

  VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥