tiistai 6. tammikuuta 2015

Uuden vuoden jauhelihapiirakka

JAUHELIHAPIIRAKKA (pellillinen)

POHJA
3dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
3dl vettä

TÄYTE
400g naudan jauhelihaa
1tl suolaa
ripaus valkopippuria
1-2 tl välimeren yrttiseosta (= persilja, basilika, kirveli, rakuuna, timjami, oregano, minttu)
1-2 sipulia
1rkl vehnäjauhoja
½ tlk tomaattimurskaa
5 tomaattia
+ juustoraastetta
 
1.  Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, yrttiseoksella ja valkopippurilla.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä tomaattimurska. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin viisi minuuttia.
3. Valmista seuraavaksi pohjataikina. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi.
 4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle reunalliselle pellille ja levitä tasaiseksi.
 5. Levitä jauhelihatäyte pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele ne täytteen päälle. Ripottele juustoraastetta piirakan päälle. 
5. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä noin 4x4 paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Onpa maukkaan näköistä! Täytyykin kokeilla joskus. Ootko ottanut tän reseptin mistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää olikin! 😋 Pohjan resepti tais olla pirkan sivuilta ja täyte omasta päästä.

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥