sunnuntai 11. tammikuuta 2015

NÄIN VALMISTAUDUT ENGLANNIN YO-KOKEESEEN


YLEN ABITREENIT !
Ylen ilmaisilta abeille tarkoitetuilta sivuilta löytyy mm. aiempien vuosien ylioppilaskokeita, kielioppitehtäviä ja suuri valikoima muitakin tehtäviä. :) Parasta on ehkä kuitenkin vanhat yo-kuuntelut ja muut kuuntelutehtävät, joita moni varmasti haluaisi harjoitella enemmän ja ihan omassa rauhassa. Suosittelen ehdottomasti sivustoon tutustumista - tehtäviä löytyy sekä kieliin että reaaliaineisiin! Suuri apu kirjoituksiin valmistautumisessa! Tässä linkki sivustolle ---> ABITREENIT

ENGLANNIN  MP3-KURSSI
Edellä mainitulta Abitreenit-sivustolta on mahdollista ladata puhelimeen/mp3-soittimeen englannin kertauskurssi. Itse latasin kännykkääni muutamat kielioppijutut, jotka tuntuivat vielä kaipaavan harjoitusta. Kurssin ohjelmia on helppo kuunnella mm. lenkillä tai ratikassa/bussissa matkalla kouluun tms. ;) Ainakin mulla on edessä vielä muutama neljän tunnin bussi/junamatka kotiin ja takaisin ja tekemisestä on aina pulaa... "Radio-ohjelmat on tehty 1990-luvun lopulla, joten kurssit ja sisällöt eivät noudata lukion nykyistä opetussuunnitelmaa. Kielisisältö on silti vieläkin pätevää, mutta suhtaudu kuulemaasi kuitenkin ohjelmien ikä huomioiden." (abitreenit-sivun huomautus)


ENGLANNIN KIELIOPPIKIRJA !
Kieliopin kertaus on aina tärkeää, varsinkin esseen kannalta, joten hankin erillisen Grammar rules -oppikirjan, josta löydän helposti kaikki kursseilla käydyt asiat. Mielestäni tämä on helpompi tapa käydä läpi kurssien kielioppiasioita kuin se, että lukisin asiat erikseen jokaisesta kirjasta. En myöskään joudu kantamaan mukanani melkein kymmentä kirjaa kotiin lähtiessäni. Tämä kulkee hyvin mukana bussissa ja toimii tukena englannin mp3-kurssin ohjelmille. :)


 KIRJALLISUUS & MUSIIKKI
Viimeisenä vinkkinä on englannin kielen sulauttaminen omaan arkeen. Itselläni tämä tarkoittaa lähinnä englannin kielisten kirjojen lukemista, englannin kielisten blogien lukemista sekä tietenkin englannin kielisen musiikin kuuntelua. Voit vaikka vaihtaa kännykkäsi kieln englanniksi ja vaihtaa viestit kaverien kesken englanniksi. :) Jos pidät lukemisesta, hyviä pokkareita ovat esim. John Greenin Paper Towns, Looking for Alaska (Kaikki viimeiset sanat) ja Fault in our Stars (Tähtiin kirjoitettu virhe). Kirjallisuudesta saa todella hyvän sanaston, joista suuri osa on ajankohtaista sanastoa!

8 kommenttia:

 1. Hei! Tosi kiva, että julkaisit tällaisen tekstin :) Tähän aikaan on varmasti paljon muitakin abeja jotka tarvii neuvoja kirjoituksia varten! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit! Vähän aattelinkin, jos täältä löytyy muitakin, joille kirjoituksiin valmistautuminen tuottaa turhaa stressiä. :)

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä ! :D mulla on jo ihan kamala stressi kirjotuksista ja oon ilmottautunut enkkuun ja ruotsiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin ne menee, kunhan jaksat vaan harjoitella! :D Sulla on varmaan kuitenkin vielä lukuloma edessä, vai kuinka?

   Poista
 3. Tosi kiva postaus, itse käytän tota abitreenit sivustoa ja on se kyllä hyvä! Samoin viime syksynä enkun kirjoituksiin lukiessani kaiken kieliopin luin juuri tuosta grammal rules kirjasta, siellä ne on mielestäni hyvin ja selkeästi :)
  julia-annaliisa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin oon tosi tyytyväinen tuohon abitreenit-sivustoon ja se on varmaan käytössä vielä syksynkin kirjoituksiin lukiessa ^^

   Poista
 4. Olenko ainut joka ei oo vielä aloittanut lukemista?? D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin olet mutta nyt kyllä kannattaisi aloittaa! Kuunteluihin on enää alle kuukausi aikaa! ;)

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥