keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pohjois-Italia (4.-11.12.2014)

Moikka! :) Mun piti toteuttaa tämä Italian matkan postaus jo aikoja sitten mutta jotenkin se aina vain jäi tekemättä. Nyt lomalla päätinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lupasin itselleni hoitavani tämän postauksen valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. :D Ehdin siis aika tyylikkäästi viimeistellä nämä tekstin pätkät tähän vielä tänä aamuna, joten lupaus pitää ja kohta pääsette jo lukemaan! En halunnut tehdä taas vain "tylsiä" ja yksinkertaisia kollaaseja vaan kasasin teille muutaman "postikortin" viikon aikana ottamistani kuvista. Mun mielestä idea oli ihan hauska ja tuo kivaa tunnelmaa tähän postaukseen... Mitä mieltä olette? Toimiiko idea vai olisiko pitänyt pelata varman päälle?
Heti perjantaiaamuna lähdettiin bussilla kohti Venetsiaa. Sää oli vähän sateinen ja viileä mutta onneksi oltiin osattu varautua ja pukeutua lämpimästi. Oli ihan kiinnostavaa nähdä Venetsia näin joulukuussa, sillä väkeä ainakin oli todella paljon vähemmän kuin kesäisin! ;) Tuntui ihanalta kävellä "tutuilla" kujilla ja oli hämmentävää, kuinka hyvin muistin jotkut asiat ja paikat kolmen vuoden takaa.
Viikonlopun jälkeen maanantaina oli vuorossa Alpeilla sijaitseva Bolzano. Tarkemmin sanottuna kohteenamme oli Bolzanon museo, jossa säilytetään Ötzin muumiota. (Kuka muistaa Ötzin ala-asteen historian tunneilta?) Olihan se aika hämmentävää tiirailla tuota tunnettua jäämiestä lasin toiselta puolelta... Omalla ajallamme saimme kiertää keskustaa ja tutustua Italian vanhimpiin joulumarkkinoihin. Tulihan sitä pistäydyttyä paikallisessa kirkossakin ihmettelemässä maailman menoa. ;) Paluumatkalla juututtiin ruuhkaan, jossa madeltiin takaisin sitten seitsemän tunnin ajan.
Tiistaina otettiin lähijuna Cremonan kaupunkiin, joka on kuuluisa viulunrakentajistaan. Olimme varanneet ajan viulumestarille, joka selitti meille vaihe vaiheelta, kuinka viulut rakennetaan. Varmaan moni musiikkilinjalainen oli kiinnostunut aiheesta ja jaksoihan sen ihan hyvin seurata vaikkei viuluista mitään ymmärtäisikään. :D Vierailimme vielä uusitussa viulumuseossa, joka oli aika loistelias! Upeat puitteet nyt selittyivät museossa esillä olevilla Stradivariuksilla. Ennen lähtöä saimme vielä kiivetä Euroopan toiseksi korkeimpaan kirkontorniin (500 askelta).
Viimeinen retkipäivä eli keskiviikko ja suunnattiin bussilla kohti Milanoa. Näimme Sforza-suvun palatsin sekä Duomon mutta oikeastaan koko päivä oli pyhitetty shoppailulle. :) En tehnyt oikeastaan sen suurempia hankintoja, joten niistä ei ole tulossa erillistä postausta. Mutta eiköhän ainakin eräs paksu kaulaliina ja ruutupaita tule jossain välissä vilahtamaan täälläkin..?

2 kommenttia:

  1. Millä ohjelmalla teet nuo kollaasit??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin oon käyttänyt Picmonkeyä. Anteeks, että tässä vastaamisessa on kestänyt näin kauan!

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥