lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 6. luukku


Tutustuin ensimmäisen kerran tähän kyseiseen salaattiin muutama vuosi sitten käydessämme Mikkelin Kenkäverossa joulun alla. Tämä salaatti oli ehdottomasti parasta, mitä koko jouluruokapöydästä löytyi! Ja se on todella paljon sanottu henkilöltä, jolle ilmaantuu joulun aikoihin erittäin paha riippuvuus lanttulaatikkoon. :D Ollaan jo muutama joulu tehty rosollin ohelle tätä salaattia mutta ei olla vieläkään onnistuttu löytämään taikka valmistamaan samanlaista salaattikastiketta kuin se, jota Kenkäverossa tarjoiltiin. Muistan vieläkin kuinka täydellisesti se sopi yhteen salaatin leipäjuuston ja viinirypäleiden kanssa... Mielestäni kastike oli öljypohjainen ja viime joulun yritelmämme ei ollut kovinkaan kaukana. Ehkä tänä jouluna viimein onnistaa? Mutta siis kannattaa todellakin kokeilla tätä - varsinkin jos et ole kovin kiintynyt perinteiseen rosolliin! ;)
Tarvitset vain:
omenan
pussillisen salaattisekoitusta (provence)
tummia viinirypäleitä
paketin leipäjuustoa
rasian kirsikkatomaatteja

Huuhtele salaattisekoitus ja rypäleet kylmällä vedellä. Puolita kirsikkatomaatit ja rypäleet, kuori ja lohko omena. Viipaloi lohkot ohuiksi paloiksi. Paloittele leipäjuusto. Sekoita kaikki ainesosat salaattikulhossa ja asettele tarjolle!
Salaatin pääpaino on leipäjuustolla ja makeilla hedelmillä. (Päärynä on myös erittäin hyvä vaihtoehto salaattiin!) Salaattisekoituksen punainen salaatti ja tummat viinirypäleet saavat yhdessä aikaan juhlavan tunnelman tuoden tumman violettia väriä lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥