keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 24. luukku

 
9.00 Äidin herätys soi mutta kumpikaan ei jaksa vielä nousta. Viime yönä meni melko myöhään lanttulaatikoita paistaessa, joten olemme ansainneet vielä tunnin torkutuksen. :D Viimein kymmeneltä nousen ylös ja lähden metsästämään aamupalaa. 
 
10.17 Aamiainen hiljaisuuden vallitessa. Lämmitin kaksi Imatran riisipiirakkaa, joita hamstrasin eilen kolme pakettia kaupasta! Keittiössä on kylmä, sillä hella ei ole ehtinyt vielä lämmitä. Etsin itselleni villatakin ja siirryn syömään television ääreen... Äiti laittaa riisipuuron valmistumaan hellalle.
 
10.48 Isä saapuu joulun viettoon ja huikkaan pikaisen tervehdyksen. Lähden vaihtamaan vaatteet päälle - taas kerran päädyn löysään ja lämpimään neulepaitaan ja collagehousuihin. Ne ovat vain niin mukava ja rento yhdistelmä. ;)
 
 
11.28 Takaisin television luokse, kanavan vaihto ja Lumiukko-elokuvan odotus voi viimein alkaa! :) Saattaahan tämä vaikuttaa hieman lapselliselta - ja osaanhan tarinan juonenkin jo ulkoa - mutta on se jouluinen nostalgia vain jostain löydettävä.
 
11.42 Isä tuo vihdoin kuusen sisään sulamaan. Tämän vuoden kuusi on upea ja ihanan tuuhea. Haistelen kaikessa rauhassa tuoreen puun tuoksua ja tuntuu heti jouluisammalta.
 
12.00 Joulurauhan julistus alkaa Ylellä ja liityn äidin seuraan katsomaan lähetystä. Ihmettelemme, että Turussa on noinkin paljon lunta... Avaan samalla tietokoneen ja selailen uusimmat päivitykset Instagramissa ja Facebookissa. Luen myös blogeihin ilmestyneet postaukset ja ryhdyn suunnittelemaan tämän postauksen toteuttamista. ;)
 
 
12.24 Ryhdyn leipomaan joulun ensimmäisiä joulutorttuja. Olen oikeastaan ainoa meidän perheestä, joka tykkää syödä perinteisiä joulutorttuja, joten niiden paistaminen jääkin yleensä mun hommaksi. :)
 
13.08 Joulupuuron aika! Rakastan riisipuuroa kanelin ja sokerin kera. Voisinkin syödä sitä koko joulukuun ajan. :D Tämäkään päivä ei ollut mikään poikkeus ja söin tyytyväisenä suuren annoksen.
 
17.06 Olimme juuri aloittamassa ruokailua, kun tuttavat koputtivat ovelle. He pistäytyvät joka vuosi nopealla tervehtimiskäynnillä matkalla hautausmaalle.
 
17.14 Vihdoin jouluruokaa eteen! (kuva jo aiemmalta Kenkääveron joululounaalta) Tänä vuonna oltiin karsittu perinteistä jouluruokalistaa ja meidän pöydästä löytyikin vain graavilohta, perunaa, lanttu- ja porkkanalaatikot, kinkku, joululimppu sekä sekahedelmäkiisseli. :) Eli oikeastaan juuri ne, mitä mun jouluun kuuluukin!
 
19.35 Aloitetaan poikkeuksellisesti joululahjojen avaaminen, sillä kukaan ei jaksa lähteä vielä viemään kynttilöitä haudoille. Kaikki lahjat ovat iloisia yllätyksiä ja varsinkin paperin alta paljastuvat TrueBloodin 6. ja 7. kausien dvd-boxit saavat hymyn herkälle! :D Ja tiesinhän mä saavani Puoliksi paha -kirjan, sillä hankin sen itse itselleni...
 
20.38 Lähtö hautausmaalle viemään kynttilät sukulaisten haudoille. Hautausmaa on jälleen täynnä kynttilöitä ja valomeri on ihastuttava näky valkoisen lumen keskellä. Pakkasta on "vain" kolmetoista astetta mutta se tuntuu paljon kylmemmältä ja kädet ovat heti kohmeessa. Kotona käyn viemässä vielä kynttilän ja havuja Piikki-kullan haudalle. Alkaa itkettää.
 
 
22.03 Selviydyn takaisin sisälle lämpimään ja laitan glögin lämpenemään hellalle. Avaan tietokoneen, viimeistelen tämän postauksen ja aloitan lahjaksi saamaani TrueBloodin 7. kauden pyörimään. Viereen noudan pussin Hopeatoffee-karkkeja. Lupaan itselleni katsovani vain ensimmäisen jakson, vaikka tiedän jo ettei se lupaus pidä. ;)
 
(jossain vaiheessa yöllä, jo torstain puolella) Väsyneenä kaadun sänkyyn ja nukun kunnes kello onkin melkein yksi ja perheystävämme saapuu joulukahville? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥