lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 13. luukku

 
1)  Mun lempijouluruoka on ihan ehdottomasti lanttulaatikko! Voisin syödä pelkästään sitä koko joulun ja olisin täysin tyytyväinen. Olen kerran voittanut sinapin syönti -vedon vain, koska huijasin ja söin oikeasti lanttulaatikkoa. :D (Jäin kyllä pian kiinni.)
 
2) En voi sietää sinisiä jouluvaloja. Mun mielestä kirkkaan sininen ei vain ole joulun väri - eikä sininen valo ole mun mieleen muutenkaan. Niistä loistava valo on vain niin hirvittävän kylmän värinen.
 
3)  En voi sietää Fazerin joulusuklaan makua mutta silti sitä on pakko syödä se yksi levyllinen joka joulu, kun siitä tulee niin joulufiilis... :D Sit vaan puputan sitä levyä kuin se olis joku pakollinen kalanmaksaöljytabletti. Olisikohan tänä jouluna aika jättää koko levy ostamatta?
 
4)  Jouluaattona mun on ihan pakko sitoa iso rusetti meidän kissan kaulaan! :3 Raukka ei tykkää siitä yhtään muttei osaa asialle mitään tehdäkään vaan yrittää salaa näykkiä rusettia hampaillaan. On niin hupaisaa katsottavaa, kun se yrittää tuijottaa sitä rusettia murhaavasti.
 
5) Olen niitä harvoja, jotka tykkäävät lipeäkalasta. Lipeäkala on aina kuulunut meidän perheen joulun aloittamiseen ja tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Syömme ensimmäisen lipeäkalan aina ensimmäisenä adventtina ja toisen kerran sitten Tapaninpäivänä. Kalan kanssa äiti tekee ihanaa valkokastiketta ja keittää perunat sekä herneet. Itse lipeäkalahan ei miltään maistu mutta kun siihen laittaa sitä kastiketta, maustepippuria ja suolaa niin n-a-m.
 
6) On olemassa vain muutama joululaulu, joita mä siedän. En ole koskaan pitänyt näistä perinteisistä, iloisista lasten joululauluista vaan ala-asteella mun lempilaulu oli Varpunen jouluaamuna. Joulun aikaan välttelen mm. ruokakauppoja juuri näiden ärsyttävien rallatusten takia! :D Nykyään pidän varsinkin Rajattomat-yhtyeen joululauluversioista. :) Lemppareihin kuuluvat mm. Tonttu, Hei mummo, Avaruus ja Tulkoon joulu.
7)  Tämä poronmuotoinen jouluvalo on mun lemppari joulukoriste ja  kuuluu oikeasti mun veljelle... (Kukaan ei vain  ole huomannut, että vein sen ja, että se on jo kolmatta vuotta mulla täällä Helsingissä.) Rakastan sitä, että voin hyvällä mielellä pitää tätä ikkunalaudalla koko talven ilman, että tulee sellainen liian jouluinen olo. Nuo ledit on kuitenkin niin kirkkaat, että joudun sammuttamaan tän yön ajaksi tai en muuten saa nukuttua ollenkaan.
 
8) Olin aina kateellinen niille tytöille, jotka pääsivät mukaan Lucia-kulkueeseen. Siitä ei kuitenkaan olisi tullut mitään, sillä en ole yhtään musikaalinen - saati osaa laulaa. ;D Se ei silti estänyt mua unelmoimasta kynttiläkruunusta ja valkoisesta kaavusta.
 
9) En ole kertaakaan saanut mantelia joulupuurosta. Siis kahdeksantoista joulua takana ja ei vieläkään yhtään mantelia. Mulla täytyy olla ennätyksellisen huono tuuri asian suhteen. Yhtenä vuonna yritin piilottaa sitä mantelia ihan sen puuron päälle mutta jotenkin vaan onnistuin tyrimään senkin.
 
10) Rakastan piparkakkutalojen tekemistä! :) Olen leiponut ja koonnut monet talot, reet, kirkot ja olenhan rakentanut yhden Kökarin majakankin! Voin kyllä sanoa, että toista en aio ainakaan lähivuosina tehdä. Emme ole raskineet syödä kahta viime vuotista kirkkoammekaan mutta aion silti valmistaa uuden tänäkin jouluna. Mulle piparitalo on tärkeä osa joulua, vaikka sitä ei syötäisikään loppiaisena.
11) Uskoni joulupukkiin loppui sinä vuonna kun opin lukemaan. Mikä pettymys oli tajuta, ettei missään niistä kymmenestä paketista lukenut " T:Joulupukki ". No äidillä oli sitten hieman selittelyä tehtävänä kun minä 5v ihmettelen, miksei pukki muistanut mua... :D
 
12) Tuskin olen ainoa, joka oli ihan innoissaan, että Linnanjuhlat palasivat taas takaisin presidentin linnaan! Olin todella pettynyt viime vuoden konserttitoteutuksesta enkä jaksanut edes seurata koko vastaanottoa. Tänä vuonna olin kuitenkin Italiassa itsenäisyyspäivänä mutta onneksi sain katsottua Linnanjuhlat digiboxin tallennuksesta.
 
+13) Olen ottanut tavaksi ostaa myös itselleni joululahjan. Näin varmistan, että saan useamman lahjan, joita olen toivonut. Tämän vuoden lahjaani en ole vielä päättänyt mutta viime vuonna sain itseltäni Finnkinon lahjalippupaketin. ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥