keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 10. luukku


JOULULAHJAVINKKEJÄ x 5
Tasan kaksi viikkoa jouluun ja lahjat hankkimatta? Mitä jos kokeilisit tänä vuonna jotain erilaista lahjaa? Tässä muutamia ideoita, joista voit valita sopivan omien taitojesi mukaan. :)

Itse tehty joulukortti ystävälle
Miksi ostaa valmis joulukortti kaupasta, kun voit itse pienellä vaivan näöllä valmistaa ystävällesi omannäköisen joulutervehdyksen? Materiaaleina kortteihin voit käyttää mitä tahansa kotoa satutkaan löytämään: aikakauslehtiä, vanhoja lahjapapereita ja kortteja, tarroja, kiiltokuvia yms. Tässä muutama idea hauskoihin ja persoonallisiin tervehdyksiin! ;)

"Lahjakortti" äidille
Erityisesti vanhemmille ja isovanhemmille suunnattu lahja, joka tulee taatusti tarpeeseen. Voit soveltaa "tarjouksia" lahjan saajan mukaan: tarvitseeko mummo kauppa-apua, onko pikkusiskolla vaikeuksia matikan kanssa tai lupaatko tyhjentää astianpesukoneen viikon ajan? Mielikuvitus on vapaa! Voit myös luvata itsestäsi seuraa elokuviin tai taidenäyttelyyn.

Villasukat vilukissalle
Ainakin omasta mielestäni se, että joku on nähnyt vaivaa neuloakseen minulle sukat on parhaita lahjoja, joita voi saada! Tässä vaiheessa en suosittele tämän vaihtoehdon valitsemista niille, joilla sukkapuikot eivät tahdo pysyä käsissä. Mutta ne jotka osaavat ohjeen jo melkein ulkoa voivat pohtia keinoja tuunata sukat saajansa näköisiksi. Tässäkään ei tarvitse olla liian monimutkainen: pienet suloiset rusetit sukan varsiin, langan väri tai vaikka varteen kirjailtu saajan nimi tuovat lahjan jo täysin uudelle tasolle. :)

Keramiikkaa kahvihirmuille
Tämä idea on varastettu pikaisesti jostain tee-se-itse-blogista mutten enää muista mistä. :( Jos siis tunnistat oman ideasi tästä, anteeksi! Ihastuin helppoon kahvi- tai teemukin tuunausideaan heti sen bongattuani! Ihan täydellinen lahja parille, joka nauttii lämpimät aamujuomansa samassa pöydässä. Varsinkin kuvan esimerkkitekstit ovat erittäin suloiset ja tuo "teepussin etiketti" on älyttömän hyvä idea! Ja noita Sharpie-kyniä löytyy aika helposti eikä sen ja perus valkoisen kupin yhteishintakaan huimaa päätä.

Tryffelit perheen herkkusuulle
Itsetehdyt tryffelit kuulostavat todella kovalta hommalta mutta ovat itseasiassa paljon helpompia valmistaa kuin mitä luulet. Jos saat mukaan apujoukkoja niin hommassa ei kauaa kestä. Ohjeet herkullisiin tryffeleihin löydät vanhemmasta postauksestani: TÄÄLTÄ. Pakkaa tryffelit suloiseen peltipurkkiin (esim. kuvan purkit Tigerista 2€/kpl ), tuunaa vanha rasia tai askartele kartongista laatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥